AK Parti iktidarı döneminde tıp fakültesi sayısında; nicelik arttı, nitelik düştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti iktidarı döneminde tıp fakültesi sayısında; nicelik arttı, nitelik düştü
Abone ol
AK Parti iktidarı ile ülkedeki tıp fakültesi sayısı 2,5 kat artarak 128’e yükseldi. Ancak niteliğin azaldığı, tıp fakültesine ilginin de düştüğü ifade edildi.

Türkiye’de 91 devlet, 37 vakıf olmak üzere 128 tıp fakültesi bulunuyor. Tıp eğitiminin kalitesinin giderek düştüğünü söyleyen hekimler ve tabip odaları ”Tıp fakültesi eskisi kadar tercih edilmiyor. İktidarın sağlık politikaları, şiddet, çalışma koşulları gibi durumlar bunu da etkiliyor. Tıp fakültesi açmak sorunu çözmez önemli olan nitelikli ve yeterli akademik kadro ile eğitimlerin verilmesidir” dedi.

BirGün’de yer alan habere göre; CHP Bursa milletvekili ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, AKP ile birlikte tıp fakültesi sayısının 2.5 kat artığına dikkat çekerek şunları söyledi:

”Sağlık emek gücü süreci, üç boyutlu ele alınmalı. Akıllı bir planlama, iyi yetiştirme ve yetişenleri istihdam etme. Maalesef AK Parti döneminde sağlık emek gücü bir süreç olarak ele alınmadı, nicelik ön plana çıkarılıp nitelik geri planda bırakıldı. Eğitim olanakları, öğretim üyesi olanaklarının sınırlı olması, hasta başında usta-çırak ilişkisini öğrenebilecekleri koşulların büyük ölçüde ortadan kalktığı bir tıp eğitimi ile karşı karşıyayız. Sağlıkta Dönüşüm Programı, sağlık hizmetleri tamamen metalaştı. Sağlıkta şiddet ön plana çıkmaya başladı. Ayrıca liyakatsız yöneticilerinin kötü yönetimleri, hekimlerin yeterli gelir ve refah düzeyine erişememesi büyük bir düş kırıklığına uğrattı.” 


Yorum Yazın