Aile Bakanı Göktaş: Bizim için bütün kadınlar kıymetlidir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aile Bakanı Göktaş: Bizim için bütün kadınlar kıymetlidir
Abone ol
Beykoz kadın buluşmasında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bizler için kadın, kadındır. Ev hanımı veya iş hayatındaki öteki kadınlar diye bir ayrım asla olmadı, asla olmayacak. Bizim için bütün kadınlar kıymetlidir. Şimdi yeni bir hikaye yazma zamanı, yeni bir zafere imza atma zamanı. İnşallah el ele vererek 31 Martta yeniden İstanbul diyeceğiz” dedi.

Göktaş, AK Parti Kadın Kolları’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Beykoz Sosyal Yaşam Merkezi’nde düzenlediği kadın buluşmasına katıldı. Buluşmaya Göktaş’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul Milletvekili Tuğba Işık Ercan, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ile AK Parti ve MHP kadın kolları üyeleri katıldı. Buluşmada konuşan Bakan Göktaş, ”Bizler bugün Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken 8 Mart’ın Gazze’den Ukrayna’ya, Somali’den Arakan’a dünyanın dört bir yanında hayata tutunmaya personel kadınların sesi ve sözü olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından beyaz eşya ve Umre ziyareti çekilişi yapıldı. Umre çekilişini Bakan Göktaş yaptı.

”Kadınların hak ve özgürlüklerinin genişletildiği dönem AK Parti dönemidir”

”Sayın Cumhurbaşkanımızın da sık sık vurguladığı gibi ‘Kadınlar bizim hareketimizin özellikle en önemli köşe taşlarından biridir’” diyerek sözlerine başlayan Göktaş, ”Türkiye’de kadınların hak ve özgürlüklerinin genişletildiği, çalışma hayatında daha etkin yer alabildikleri dönem AK Parti dönemidir. Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi ile kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha etkin katılımlarını teşvik ediyoruz. Bu kapsamda bin 12 yeni kadın kooperatifi kurulmasına destek olduk. Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi ile ülkemizde ne eğitimde ne istihdamda yer alan 18-29 yaş arasındaki genç kadınların iş, staj ve eğitime ulaşmalarına destek oluyoruz. Mühendis kız öğrencileri desteklemek ve mesleğin önde gelen isimleri haline gelmelerini sağlamak amacıyla Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi’ni yürütüyoruz. Yürütülen çalışmaları kadınların geleceği için asla yeterli görmüyoruz. Bu anlamda kadın istihdamının artırılması ve kadın girişimciliğinin desteklenmesi önceliklerimiz arasındadır. 2002 yılında yaklaşık yüzde 28 olan kadınların iş gücüne katılım oranı 2023 yılında yüzde 36’ya ulaştı. Meclis’teki kadın milletvekili oranı 2002’de yüzde 4 iken, 2023’te yaklaşık yüzde 20’ye yükseldi. En çok kadın milletvekili AK Parti grubumuzdadır” ifadelerini kullandı.

”Bu şehri yeniden gerçek belediyeciliğe kavuşturacağız”

Seçim çalışmalarında kadınları rolünün çok önemli olduğunun altını çizen Bakan Göktaş, ”İşte biz, kadınları hayatın her alanında güçlü kılacak tüm bu çalışmaları yaparken hamdolsun kadınlar da her zaman AKP’nin yanında oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne aday olduğu zaman yürüttüğü seçim çalışmalarında en büyük destekçileri kadınlardı. İstanbul’u sizin gibi kıymetli kadınların duruşu, azmi ve kararlılığıyla kazandık. O yıllardan devraldığımız bayrağı şimdi hep birlikte taşıyoruz. Bu davayı yürüten sizlersiniz. Sizler Sayın Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşısınız. Sizlerin desteğiyle Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte inşa edeceğiz. Bizler için kadın, kadındır. Ev hanımı veya iş hayatındaki öteki kadınlar diye bir ayrım asla olmadı, asla olmayacak. Bizim için bütün kadınlar kıymetlidir. Şimdi yeni bir hikaye yazma zamanı, yeni bir zafere imza atma zamanı. İnşallah el ele vererek 31 Martta yeniden İstanbul diyeceğiz. Sadece İstanbul diyeceğiz ve bu şehri yeniden gerçek belediyeciliğe kavuşturacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.


Yorum Yazın