Ahmet Özer kimdir, nereli, kaç yaşında?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ahmet Özer kimdir, nereli, kaç yaşında?
Abone ol
CHP Esenyurt'un başkan adayı olma ihtimalinin geçtiği Ahmet Özer'in kim olduğu merak edildi. Peki Ahmet Özer kimdir, nereli, kaç yaşında?

Ahmet Özer kimdir, nereli, kaç yaşında?

1960 yılında Van'da doğan Prof. Dr. Ahmet Özer, ilkokul ve ortaokulu Van'da, liseyi ise Diyarbakır'da tamamladı. 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden birincilikle mezun oldu. Akademik kariyerine ara vermeden devam eden Özer, Hacettepe Üniversitesi'nde sosyoloji, ODTÜ'de ise "Bilim ve Siyaset Felsefesi" alanlarında yüksek lisans yaptı. 1999 yılında doçent, aynı yıl profesör unvanını aldı. Halen Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Prof. Dr. Özer'in akademik çalışmaları oldukça geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır. Kan davası, Güneydoğu'nun sosyo-ekonomik yapısı, GAP Bölgesi'nin karşılaştırılması, bölgenin geleneksel yapısı ve kalkınma süreci, yerel yönetimler gibi konularda önemli araştırmalara imza atmıştır. Eserleri arasında "GAP ve Sosyal Değişim", "Güneydoğu Anadolu ve GAP Gerçeği", "Sosyal Bir Varlık Olarak İnsan", "Modernleşme ve Güneydoğu", "11 Eylül - ABD ve Küreselleşme", "Tanzimat'tan Günümüze Batılılaşma ve AB", "Doğu'da Aşiret Düzeni ve Brukanlar", "Kentleşme ve Yerel Yönetimler" adlı bilimsel çalışmalarının yanı sıra "Şehrivan" isimli bir romanı da bulunmaktadır.

Prof. Dr. Özer, akademik kimliğinin yanı sıra kamuoyunda da tanınan bir isimdir. Farklı medya platformlarında güncel olaylara dair yorumları ve analizleriyle sıkça yer almaktadır. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sorunlarına dair çözüm önerileri ve bölgenin kalkınması için yaptığı çalışmalarla da dikkat çekmektedir.

Dört dil bilen Özer, evli ve iki çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Ahmet Özer, Van'dan başlayıp bilim dünyasına uzanan yolculuğu ile birçok gence ilham kaynağı olmaktadır. Akademik çalışmaları, kitapları ve yorumlarıyla Türkiye'nin sosyal ve siyasi gündemine katkıda bulunmaya devam etmektedir.


Yorum Yazın