Ahmet Akın, Bakan Dönmez'e sordu: Kaç elektrik abonesi faturasını ödeyemedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ahmet Akın, Bakan Dönmez'e sordu: Kaç elektrik abonesi faturasını ödeyemedi
Abone ol
Fatih Dönmez, enerji faturalarında devlet desteği olduğunu açıkladı. CHP'li Ahmet Akın, Dönmez'in açıklamasına tepki gösterdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez elektrik dağıtım şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez, "100 liralık elektrik faturasının 50 lirası, doğalgaz da ise 100 liralık faturanın 75 lirası hükümetimiz tarafından karşılanmaktadır" dedi. Öte yandan Dönmez, muhalafetin enerji faturalarına yönelik tepkilerine ilişkin olarak, "Halkı kışkırtmaya yönelik attığı adımların sonuncusuna dün şahit olduk." dedi.

Bakan Dönmez bu açıklamalarının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın'dan tepki geldi.

Ahmet Akın, Twitter hesabından yayımladığı videoda AK Parti iktidarının enerji ve ekonomide politika üretemediğini ve ülkenin bir buhran yaşandığını belirterek, "İktidar ölü tatklidi yapıyor. Millet perişan hala algı peşindeler" dedi.

Ahmet Akın, fedakarlığı zamlarla boğuşan vatandaşların mı yoksa iktidar mı yapıyor diyerek Bakan Dönmez'in gerçekleştirdiği enerji zirvesine ilişkin olarak, "Vatandaşa indirim değil iftira dolu açıklamalar çıktı" dedi.

Akın, Bakan Dönmez'in 100 liralık elektrik faturasının 50 lirasını devletin ödediği yönündeki açıklamalarını hatırlatarak şu soruları Dönmez'e yöneltti:

Temmuz ayından sonra, bu zamana kadar ve özellikle de ocak ayından yani yüzde 127 zamdan sonra kaç elektrik abonesi faturalarını ödeyemedi. Aynı şekilde kaç doğalgaz abonesi faturasının parasını denkleştiremedi?

Vatandaşın AK Parti iktidarına talimatı olan elektrik ve doğalgaz faturalarında indirim yapacak mısınız? Yoksa zamlarla milletimize zulüm yapmaya devam edecek misiniz?”


Ahmet Akın, sözlerini şöyle tamamladı:

Derhal vatandaşın talimatını yerine getirin ve zamları geri çekin ya da sandığı getirin.


Yorum Yazın