Ağabeyi Konca Kuriş'in son sözlerinden birisini dile getirdi: "Ben Atatürk karşıtıydım. İran’ı görünce Atatürk’ün ne olduğunu gördüm”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ağabeyi Konca Kuriş'in son sözlerinden birisini dile getirdi: "Ben Atatürk karşıtıydım. İran’ı görünce Atatürk’ün ne olduğunu gördüm”
Abone ol
Gazeteci İsmail Saymaz'ın bugünkü köşe yazısında ele aldığı konu, 'Hüda Par'dı. Saymaz, terör örgütü Hizbullah'ın katlettiği Konca Kuriş için ağabeyi Mehmet Genç’ten de görüş aldı. Kardeşinin bir toplantı için İran'a gittiğini belirten Genç, Türkiye’ye döndüğünde ise sınıra giderek, eğilerek toprağı öptüğünü ve ‘Yaşasın Mustafa Kemal’ dediğini belirtti.

Gazeteci İsmail Saymaz, HALK TV'de yer alan yazısında, Hüda Par ve Hizbullah arasındaki ilişkiye değindi.

Saymaz, Hizbullah tarafından 1998’de kaçırılan ve Konya’da bir mezar evde 38 gün sorgulanıp domuz bağıyla öldürülen, kaybolduktan 555 gün sonra evin temeline gömülmüş halde bulunan İslamcı feminist yazar Konca Kuriş’in işadamı ağabeyi Mehmet Genç’ten de görüş aldı.

Genç, Hüda Par’ın Cumhur İttifakı’na alınmasını şu şekilde değerlendirdi:

“Bizim kanımıza dokundu. Hüda Par’ın ne olduğunu biz aile olarak biliyoruz. Edip Gümüş, Cemal Tutar ve Hüseyin Velioğlu işin tepesiydi. Velioğlu’nu ölü ele geçirdiler, Gümüş ve Tutar’ı tutukladılar, 2011’de serbest bıraktılar. Davul zurnayla kaçtılar. Ondan sonra bu kişi (Gümüş) Hüda Par’ı kurdu. Hüda Par’ın bir katliam örgütü olduğunu biliyoruz. Bunların legal vaziyete geçmesi şartlar gerektirdiği için. Bunlarla ittifak yapmayı kanımız donarak izliyoruz, doğru bulmuyoruz.”

Kardeşinin niye hedef seçildiği sorusuna ise yanıtı şöyle oldu:

"1996’da İran’da İslami kadınlar toplantısı yapıldı. Atladı, gitti. İran meclisinde Konca’nın söylediği şu: “ABD’ye karşı operasyon yapıyorsunuz. Ben Hazreti Muhammed’e baktığımda, Romalılarla İranlılar savaştığında kitap ehli diye Hristiyanları tutuyor. Siz ateist Rusya’yı tutuyorsunuz, niye Yahudi İsrail ve ABD ile barışı görüşmüyorsunuz. Müslüman kadınlar çocuklarını yitiriyor. Onları perişan ediyorsunuz.”

Bomba gibi patlıyor bu. Oradan başlıyor. Türkiye’ye döndüğünde sınıra gidiyor. “Abi” dedi bana, “Eğildim, toprağı öptüm. ‘Yaşasın Mustafa Kemal’ dedim. Ben Atatürk karşıtıydım. İran’ı görünce Atatürk’ün ne olduğunu aşağıdan gördüm.” Hizbullah ve arkasındaki güçler bu konuşmaların hesabını ona sordu."


Yorum Yazın