Adalet Bakanı Tunç'dan yeni anayasa çalışmasına ilişkin açıklama: Artık geride kaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adalet Bakanı Tunç'dan yeni anayasa çalışmasına ilişkin açıklama: Artık geride kaldı
Abone ol
Yeni anayasa çalışması hakkında konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Özgürlükler noktasındaki kısıtlamalar, kadın erkek ayrımı, fırsat eşitsizlikleri; tüm bunlar artık geride kaldı. Bundan sonra temel hak ve özgürlüklerin önüne engel koymak isteyenler, karşısında milletimizi bulur çünkü milletimiz artık özgürlüğe alıştı" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Karabük Valiliği ve AK Parti Karabük İl Başkanlığı ziyaretlerinden sonra gazetecilere açıklama yaptı.  

Yeni anayasa çalışması hakkında da bilgi veren Tunç, "temel hak ve özgürlüklerin 21 yılda nereden nereye geldiğinin, standardın nasıl yükseltildiğinin herkesin malumu olduğunu" söyleyerek, şunları dedi:

"Yani bir başörtüsü problemi, bir katsayı problemi, özgürlükler noktasındaki kısıtlamalar, kadın erkek ayrımı, fırsat eşitsizlikleri; tüm bunlar artık geride kaldı. Bundan sonra temel hak ve özgürlüklerin önüne engel koymak isteyenler, karşısında milletimizi bulur çünkü milletimiz artık özgürlüğe alıştı. Hukukun üstünlüğü noktasındaki inden hiç kimse vazgeçmeyecek. Bundan sonra da hedefimiz; anayasamızı daha demokratik hale getirmek, demokratik, sivil bir anayasaya milletimizi kavuşturmak. Bunun için gayret gösteriyoruz.

Bu noktada uzlaşmadan anayasanın nitelikli çoğunlukla geçmesi elbette ki mümkün değil. Bunun farkındayız. Ama bu tüm partilerin, sadece AK Parti'nin, MHP'nin, Cumhur İttifakı'nı oluşturan partilerin değil, parlamentoda grubu bulunan bütün siyasi partilerin millete olan borcu. Bu uzlaşmaya kim yanaşırsa millet onları takdir eder. Kim uzak durursa uzlaşmaz bir tavır sergilerse millet de onları not eder ve yeri geldiğinde cevabını verir."

“Erdoğan'ın maketini yakmak gösteri yürüyüşü kapsamında değil”

İsveç'te Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketinin yakılmasıyla ilgili soruyu cevaplayan Bakan Tunç, "Özellikle bu tür eylemler, toplantı ve gösteri yürüyüşü kapsamında sayılamaz. Başka bir devletin devlet başkanına orada hakaret edilirken, orada özellikle o hakaretlere müsamaha gösterilmemesi gerekir. Hukuk devletinde bunların önlenmesi gerekir, maalesef bunların önlenmediğini görüyoruz" dedi.

“İsveç, Türkiye ile müttefik olmak istiyorsa önlem alsın”

İsveç'in NATO üyeliğinde Türkiye'nin rolünü hatırlatan Tunç, "İsveç NATO'da müttefikimiz olmak isteyen bir ülke. Dolayısıyla güvenlik anlamında Türkiye ile müttefik olmak isteyen, ortak olmak isteyen bir ülkenin, Türkiye'nin özellikle hem Cumhurbaşkanımıza yönelik bu tür çirkin eylemler karşısında hem de Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar karşısında bunları önleyici tedbirleri alması gerekir" diye konuştu.

Tunç, "Dolayısıyla önümüzdeki süreçte İsveç'in NATO'ya üyelik konusu Türkiye Büyük Millet Meclisine geldiğinde bunlar değerlendirilecektir. O nedenle İsveç makamlarının bu konuda duyarlı olmaları lazım ve bu eylemleri, bu çirkinlikleri sergileyenler hakkında da gerekli adli soruşturmaları, kovuşturmaları yapmaları gerekir. Bunu İsveç'ten elbette ki bugüne kadar beklediğimiz gibi bundan sonra da bekliyoruz" dedi.


Yorum Yazın