ABD Açık'ta Tenis'in yıldızları yoktu, Hollywood'un yıldızları vardı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABD Açık'ta Tenis'in yıldızları yoktu, Hollywood'un yıldızları vardı
Abone ol
2021 ABD Açık, 1997 yılından beri Federer, Nadal ve Williams kardeşlerin hiçbirinin yer almadığı ilk Grand Slam oldu.

Roger Federer ve Rafael Nadal, sakatlıkları nedeniyle üst üste ikinci kez ABD Açık’ta mücadele edemedi. Geçen yılki turnuvanın şampiyonu Dominic Thiem ayağındaki, 2016 birincisi Wawrinka da bileğindeki sakatlık nedeniyle organizasyona katılamadı. Kadınlarda da sakatlıkları bulunan Serena & Venus Williams ile koronavirüs testi pozitif çıkan Sofia Kenin turnuvayı kaçırdı.

Cem İlkel ana tabloda yarıştı

Milli tenisçimiz Cem İlkel, ABD Açık elemeleri finalinde karşılaştığı Jiri Lehecka`yı 7-6, 6-3`lük setlerle yendi ve adını ABD Açık`a katılmaya hak kazandı. Böylelikle Cem İlkel, bir Grand Slam’e katılmayı başaran 2. erkek, toplamda ise 4. sporcumuz oldu. Cem, ana tabloda yarıştığı ilk turda dünya 138 numarası Slovak Alex Molcan`a 3-1 yenildi ve organizasyona veda etti.

Victoria Azarenka`dan erken veda

ABD Açık`ta geçen yılın finalisti Victoria Azarenka üçüncü turda Garbine Muguruza`ya 2-1 yenilerek turnuvaya veda etti.

Osaka elendi ve tenise ara verdi

3 numaralı seribaşı olarak katıldığı Amerika Açık`ta, 18 yaşındaki rakibi Leylah Fernandez`e 3. turda yenilerek turnuvaya erken veda eden Osaka, maç sonu basın toplantısında tenise ara verdiğini açıkladı.

Süre rekoru kırılan maçta kazanan Sakkari

Maria Sakkari ile Bianca Andreescu arasında oynanan son 16 turu mücadelesi tam 3 saat 30 dakika sürdü ve bu alanda ABD Açık`ta yeni rekorun sahibi oldu. Bir önceki tek kadınlar rekoru, Madison Keys`in Alison Riske`yi yendiği ve 1 saat 48 dakika süren 2016`daki ilk tur maçında gerçekleşmişti.

Tek kadınlarda rüya final

ABD Açık tek kadınlarda 18 yaşındaki Emma Raducanu ve 19 yaşındaki Leylah Fernandez finale çıktı. Bu karşılaşma 1999`daki Serena Williams (17) & Hingis (18) finalinden beri oynanan en genç final maçı oldu.

Emma Raducanu`nun peri masalı

ABD Açık finalinde Kanadalı Leylah Fernandez`i 6-4 ve 6-3 yenerek ilk Grand Slam şampiyonluğunu kazanan İngiliz Emma Raducanu tarih yazdı. 18 yaşındaki raket elemelerden gelerek grand slam kazanan ilk tenisçi oldu. Dünya sıralamasında 150`nci sırada yer alan Raducanu, 1977`de ABD Açık Tenis Turnuvası`nı kazanan Virgina Wade`ten sonra bu unvanı elde eden ikinci İngiliz kadın tenisçi oldu.

Medvedev grand slam siftahı yaptı

Tek erkekler finalinde Sırp raket Novak Djokovic`i 3-0 yenen 25 yaşındaki Rus Daniil Medvedev, kariyerinin ilk grand slam zaferini elde etti.

Djokovic tarihe geçme fırsatını tepti

Tek erkekler finalinde Medvedev`e 3-0 mağlup olan 34 yaşındaki Djokovic; 1969`da Rod Laver`dan bu yana, aynı yıl içinde Avusturalya, Fransa ve Wimbledon Açık tenis turnuvalarından sonra ABD Açık`ı da kazanan oyuncu olma şansını yitirdi.

Seyirci eleme turları sonrası tribündeki yerini aldı

Koronavirüs nedeniyle birçok spor organizasyonu geçtiğimiz yıldan beri seyircisiz gerçekleştiriliyor. Dünyada vakaların en çok olduğu ülkelerden biri olan ABD`de gerçekleştirilen grand slam turnuvasında da durum eleme turlarında benzer şekilde oldu. Ancak eleme turlarının ardından seyirciler, tribündeki yerlerini aldı.,

Brad Pitt ve Bradley Cooper, 2021 ABD Açık'ta bir araya geldi

57 yaşındaki Brad Pitt ve 46 yaşındaki Bradley Cooper, Sırp Novak Djokovic ile Rus Daniil Medvedev arasındaki maçı dikkatle izliyorlardı. Pitt ve Cooper ayrıca birbirleriyle sohbet ederken ve gülerken fotoğraflandı.

“Bir Yıldız Doğuyor” oyuncusu, mavi düğmeli bir gömlek ve lacivert pantolonla rahat görünümünü korudu.

"Bir Zamanlar Hollywood'da" yıldızı, modaya uygun şapkasını, koyu mavi v yaka tişörtü ile kombinleyen Pitt, koronavirüse karşı korunmak için mavi maskesini ihmal etmedi, yıldız aktör siyah güneş gözlükleriyle maçı takip etti.

 

Pitt, Cooper ile olan kardeşliği konusunda açıktı. Hatta Ocak 2020'de "Hangover" yıldızına ayık olmasına yardım ettiği için teşekkür etti .

Ayrıca film yıldızlarıyla aynı sırada oturan Rami Malek, Joseph Mazzello, Gayle King ve Roger Federer vardı.


Yorum Yazın