AB Konseyi Başkanı Charles Michel'den Türkiye’ye başsağlığı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AB Konseyi Başkanı Charles Michel'den Türkiye’ye başsağlığı
Abone ol
Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için Türkiye’ye başsağlığı dileyen Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, depremzedelere yardım için tüm imkanlarını seferber etmeye hazır olduklarını belirtti.

Michel, Brüksel’de düzenlenen AB Liderler Zirvesi’nin bitimindeki basın toplantısının başlangıcını Türkiye’de meydana gelen depremlere ayırdı.

Depremler sebebiyle Türkiye’de ve Suriye’de hayatını kaybedenler için taziye dileklerini ileten Michel, ”AB ve üye ülkeler olarak depremden etkilenenleri ve arama kurtarma çalışmalarını destekleme kararlılığımızı bildirmek isterim” dedi.

Michel, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a AB Zirvesi sırasında tüm AB ülkelerinin liderleri tarafından imzalanan bir mektup gönderdiklerini hatırlatarak depremzedelere yardım etmek için tüm imkanlarını seferber etmeye hazır olduklarını vurguladı.

Michel, Brüksel’de yakında depremzedelere yardım için bir bağışçılar konferansı düzenleyeceklerini de aktardı.

AB ülkelerinin liderleri, Brüksel’deki zirve toplantısına depremlerde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başlamıştı. Liderler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben imzaladıkları mektupta da başsağlığı dileklerini iletmiş, dayanışma mesajı vermişti.


Yorum Yazın