Ankara Büyükşehir Belediyesi, 1538 depremzedeyi Başkentte ağırlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 1538 depremzedeyi Başkentte ağırlıyor
Abone ol
Mamak Araplar Mahallesi’ndeki sosyal konutlara yerleştirilen depremzedelere, 3 öğün sıcak yemek, 24 saat sıcak su, çamaşırhane, giyecek, hijyen, gıda, sağlık, güvenlik, acil ambulans ve bebekler için süt ile mama desteği sağlanıyor

ANKARA (AA) Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde etkili olan deprem sonrasında, 1538 depremzedeyi, Mamak Araplar Mahallesi'nde bulunan sosyal konutlara yerleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi, deprem sonrasında tüm olanaklarını afetzedeler için seferber etmeye devam ediyor.

Depremden etkilenerek yaşadıkları kentleri terk etmek zorunda kalan veya tedavi için Ankara'ya gönderilen depremzedeler, AŞTİ'de belediye ekipleri tarafından karşılanıyor.

Deprem bölgesinde, sıcak yemek, otobüs bileti, giysi gibi ihtiyaçları tespit edilenler, gitmek istedikleri şehirlere ücretsiz gönderiliyor. Barınacak yeri olmayanlar ise Mamak Araplar Mahallesi'ndeki Araplar Sosyal Konutları'na yerleştiriliyor.

Bu kapsamda sosyal konutlara yerleştirilen 1538 depremzedeye, 3 öğün sıcak yemek, 24 saat sıcak su, çamaşırhane, giyecek, hijyen, gıda, sağlık, güvenlik, acil ambulans ve bebekler için süt ile mama desteği sağlanıyor.

Öte yandan Araplar Aile Yaşam Merkezi'nde bulunan tüm sosyal donatılar da kapılarını depremzedelere açtı.​​​​​​​

Kaynak: AA

Kaynak:AA


Yorum Yazın