AleviBektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığında ”Canlarla Buluşma” toplantısı düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AleviBektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığında ”Canlarla Buluşma” toplantısı düzenlendi
Abone ol

ANKARA (AA) AleviBektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığının ev sahipliğinde "Canlarla Buluşma" toplantısı yapıldı.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, kurumun yol haritasının topluma anlatılmasını amaçlayan "Canlarla Buluşma" toplantısı, başkanlığın konferans salonunda düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam'ın da katıldığı programda, başkanlığın kuruluş misyonu açıklandı. Daha sonra AleviBektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Ali Rıza Özdemir, 2023'te yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Programda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Çam da AleviBektaşi topluluklarının temel inanç hürriyetinden doğan haklarının verilebilmesi, bu inancın yaşatılması için gayretler gösteren dede, baba, ocak ve sivil toplum kuruluşlarının muhatap alınıp; kaygı, talep ve projelerin değerlendirilmesinde doğrudan sorumluk sahibi olarak AleviBektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığının kurulduğunu ifade etti.

Başkanlığın daha da güçlendirilmesi gerektiğini belirten Çam, devletin bu anlamda somut adımlarla AleviBektaşi toplumuna dönük hizmetlerini arttıracağını kaydetti.

Açıklamada, başkanlıkla alakalı dezenformasyonu engellemek, kurumun AleviBektaşi toplumu için gerçekleştirdiği çalışmaları anlatmak için "Canlarla Buluşma" toplantılarının farklı illerde devam edeceği belirtildi.

Kaynak: AA

Kaynak:AA


Yorum Yazın