7 aylık hamile eşi Semra Aysal'ı iterek öldüren Hakan Aysal'a müebbet

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
7 aylık hamile eşi Semra Aysal'ı iterek öldüren Hakan Aysal'a müebbet
Abone ol
Muğla'nın Fethiye ilçesinde, 4 yıl önce 7 aylık hamile eşi Semra Aysal'ı iterek öldüren Hakan Aysal, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 19 Haziran 2018’de evli olduğu Semra Aysal’ı birlikte gezmeye gittiği Kelebekler Vadisi’nde fotoğraf çektirmek için çıktığı kayalıklardan atarak katleden Hakan Aysal’ın yargılandığı davanın karar duruşması Fethiye Ağır Mahkemesi’nde görüldü.

Fail Hakan Aysal tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılırken, Semra Aysal’ın ağabeyi Nayim Yolcu ile taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Savcı esasa ilişkin mütalaasında, failin inilmesi garip bir yere hamile eşini götürerek saatlerce beklettiğini ve olay yerinde Semra Aysal’ın “düştüğünü görmediği” ifadesinin inandırıcı olmadığını belirtti. Mütalaada, failin kendi ferdi kaza sigortasının lehtarı kısmında yasal mirasçıları ibaresi yazdığı, Semra Aysal’ın sigorta poliçesinde ise sadece Hakan Aysal yazdığı da vurgulandı. Savcı, sanığın “Gebe eşini kasten, tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını ve mevcut tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Fail, üzerine atılı suçu işlemediğini öne sürerek tahliye ve beraat talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, oy çokluğuyla failin ağırlaştırılmış müebbet hapsine karar verdi.

“İçimize bir nebze olsun su serpildi”
Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan Semra Aysal’ın ağabeyi Nayim Yolcu, “Acımız büyük ama verilen ceza ile içimize bir nebze olsun su serpildi. Yanına kar kalmadı. Ülkemizde kadın cinayetleri kimsenin yanına kar kalmayacak” dedi.

Ne olmuştu?
7 aylık hamile olan Semra Aysal, 19 Haziran 2018’de evli olduğu Hakan Aysal ile gezmeye gittiği Fethiye Kelebekler Vadisi’nde fotoğraf çektirmek için çıktığı kayalıklarda, yaklaşık 300 metre yükseklikten düştü. Haber verilmesi üzerine bölgeye UMKE, AKUT ve AFAD ekipleri sevk edildi. Uçuruma inen ekiplerin yaptığı kontrolde Semra’nın yaşamını yitirdiği belirlendi. Otopsinin ardından Semra Aysal’ın cenazesi, İstanbul’da toprağa verildi. Soruşturma kapsamında Hakan Aysal, “eşini iterek öldürdüğü” gerekçesiyle 2020 yılı kasım ayında gözaltına alınıp, tutuklandı.
 


Yorum Yazın