60 yıllık hasretin hikâyesi İş Sanat'ta

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
60 yıllık hasretin hikâyesi İş Sanat'ta
Abone ol
Türkiye’den Almanya’ya çalışmaya giden gurbetçilerin gerçek hikâyelerinden hazırlanan Alämanya: Gurbet Türküleri konseri, 10 Şubat'ta İş Kuleleri Salonu’nda .

Türkiye’den Avrupa’ya ”misafir işçi” olarak çalışmaya gidenlerin gerçek hikâyelerinden derlenen “Alamanya: Gurbet Türküleri”, İş Kuleleri Salonu’nda izleyiciler ile buluşacak.

Yönetmenliğini Yiğit Sertdemir’in üstlendiği, Diaspora Türk tarafından gurbetçilerin hikâyelerinden derlenen metni tiyatro oyuncusu Şerif Erol ve Gülçin Kültür seslendirecek. Dönemin şartları ve memlekete duyulan özlemi, Coşkun Karademir’in seçtiği türkülerle harmanlayan konser, 60 yıl önce başlayan gurbet yolculuğunu seyircilere aktaracak. Dönemin sevilen isimlerinden Gülcan Opel ise konuk sanatçı olarak uzun bir aradan sonra ilk kez seyircisiyle buluşacak. 

Coşkun Karademir ve Ayfer Vardar’ın solist olarak yer aldığı, orkestra şefliğini ise Cenk Erdoğan’ın üstlendiği “Alamanya: Gurbet Türküleri”, hiç bitmeyen bir sıla hasretinin içinde türkülerle avunan gurbetçilerin hikâyesini seyircisiyle buluşturacak.


Yorum Yazın