Sevindirici haber

60 yaş üzerine aşılama başladı: Randevu nasıl alınır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
60 yaş üzerine aşılama başladı: Randevu nasıl alınır?
Abone ol
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından geçtiğimiz günlerde duyurulan aşı çalışmaları kapsamında yeni grup olan 60-65 yaş arası vatandaşlara aşılama başladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyurulan koronavirüs aşılama çalışmaları kapsamında 60-65 yaş arası yeni gruba geçildiğini duyurmasının ardından vatandaşlar koronavirüs aşı randevusu nereden ve nasıl alınır sorusuna yanıt aramaya başladı. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de devam eden aşılama çalışmaları kapsamında bugünden itibaren 60-65 yaş aralığındaki vatandaşlar arasında aşı randevusu oluşturanlar aşılanmaya başlanacak. Peki MHRS ve e-Nabız üzerinden koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır? İşte koronavirüs aşı randevusu oluşturma ekranı...

MHRS AŞI RANDEVUSU OLUŞTURMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ


MHRS AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Bakan Koca yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:Aşı programında yeni gruba geçiyoruz. Aşısı sisteme tanımlanmış olan vatandaşlarımız 60 yaş üzeri vatandaşlarımız eşleri ile birlikte randevu alarak aşılarını olabilecekler. Ayrıca bazı risk grupları da programa dahil edildi.

Öncelikli gruptaki vatandaşların aşılanması için randevular, "mhrs.gov.tr", "enabiz.gov.tr" siteleri, Merkezi Hekim Randevu Sistemi, e-Nabız mobil uygulamaları ile "Alo 182" hattı üzerinden alınabiliyor. Tüm randevu bilgileri hem e-Nabız’da hem de vatandaşın cep telefonuna gelen kısa mesajda yer alıyor.

Vatandaş, randevusu ile hekime gittiğinde hekimler “AŞILA” mobil uygulamasını kullanarak, vatandaşın T.C. Kimlik numarası, randevu barkodu, randevu numarası ya da randevu listesi içerisinden kişi bilgilerine erişip sorgulama yapabiliyor. Böylelikle sorgulanan kişiye ait bilgiler görüntüleniyor. Ardından uygulayacağı aşının QR kodunu uygulama üzerinden okutarak, hem aşıya ait bilgileri kaydediyor, hem de aşının uygunluğunu kontrol ediyor. Hekim QR kodu okuttuğunda aşının saklama koşulları, soğuk zincir doğrulaması Aşı Takip Sistemi üzerinden sorgulanıyor, uygunsa aşı yapılıyor, değilse işlem iptal ediliyor.

Hekim kaydı tamamlayıp vatandaşa aşıyı uyguladığında vatandaşın hem telefonuna kısa mesaj bilgilendirmesi yapılıyor, hem e-Nabız hesabındaki “Elektronik Aşı Kartı”na kaydediliyor, hem de Hayat Eve Sığar hesabına gönderiliyor.
 


Yorum Yazın