45 gündür dış dünyadan kopan ÖSYM personelleri, YKS’nin ardından ailelerine kavuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
45 gündür dış dünyadan kopan ÖSYM personelleri, YKS’nin ardından ailelerine kavuştu
Abone ol
2023 YKS soru kitapçıklarının basıldığı kapalı matbaa merkezinde görev alan 110 personel, 45 gün boyunca dış dünya ile iletişimlerini tamamen kestiler. Geçtiğimiz pazar sınavın tamamlandığı saat 17.46 itibari ile, çalışanların ailelerine kavuşmalarına Anadolu Ajansı şahitlik etti.

110 personel, YKS hazırlık sürecinde tek bir pencerenin bile bulunmadığı, Faraday kafesi ile kaplı ve sinyal karıştırıcı jammer sistemiyle korunana merkezde mayıs ayı itibariyle çalışmalara başlayarak 1,5 ay boyunca dışarı çıkmadılar. Tüm temel ihtiyaçları bu merkezde karşılanan personel, 45 gün boyunca, aileleri de dahil olmak üzere hiçbir şekilde dış dünya ile iletişin kurmadı. 

ÖSYM personeli, matbaa işçileri, yemek servisi yapanlar, doktorlar ve öğretim üyelerinde oluşan 110 personel, soru havuzlarının kriptolu sistemlerinin oluşturulmasının ardından başlatılan kapalı matbaa süreci sonrasında, YKS’nin son oturumu olan YDT’nin Pazar günü saat 17.45 de tamamlanmasıyla ailelerine kavuştular. 

ÖSYM merkezinin önünde gerçekleşen buluşma, duygusal anlara sahne oldu. ÖSYM görevlileri, kapıda kendilerini gözyaşları içinde bekleyen eşleri, çocukları ve anne-babalarıyla hasret giderdiler. 

Kavuşma anında merkezde bulunan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 1,5 aylık süre sonunda ailelerine kavuşan personele yaptığı personele yaptığı açıklamada, “Bu süreci sizlerle beraber atlattık. Kapalı matbaa sürecindeki değerli çalışanlarımızla beraber 2023-YKS’yi yüz akıyla tamamladık. 45 gündür eşlerinizi, çocuklarınızı sabırla beklediniz” şeklinde değerlendirdi.

Sürecin bir diğer tarafında sınavda görev alan yakınlarını sabırla bekleyen ailelere vurgu yapan Bayram Ali Ersoy, “Bir görevlimiz, dede olacağını burada ilk defa öğrendi. Çok mutlu ve duygusal anları görünce ben de ağladım, açık konuşayım” dedi. Bayram Ali Ersoy, YKS sürecinde görev alanlara ve ailelerine teşekkür etti. 

Matbaa Süreci bitince Dede Olacağını Öğrendi

Aynı zamanda babalar gününe gelen kavuşma anı, güzel habere vesile oldu. Ailelerin buluşması, ÖSYM’nin “Babalar Gününüz Kutlu Olsun” yazılı afişinin altında gerçekleşti.

YKS için 45 gündür dış dünyada kopmuş personelden biri, dede olacağını, kızının verdiği “patik” ve “ultrason görüntüsü” hediyesiyle öğrendi. 


Yorum Yazın