Mustafa Tiğrek yazdı:

418 Milyar dolar hesabı, doğru mu?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
418 Milyar dolar hesabı, doğru mu?
Abone ol
Yazarımız Mustafa Tiğrek kaleme aldı.

Bence seçim sürecinin en önemli vaadi, 418 milyar doların geri getirilmesidir.

 

418 milyar dolar neleri içeriyor, bilmiyorum. Niye 418 milyar dolar, onu da bilmiyorum. Ama Kılıçdaroğlu’nun bu vaadini önemsiyorum. Yapanın yanına kâr kalmasına alışmışız. Bu vaat değişik ve ilginç geldi bana. Sevdim. 

 

Lakin Kılıçdaroğlu’nun bir açıklaması kafamı karıştırdı.

 

Kılıçdaroğlu, Televizyonda soruları yanıtlarken: “Yol yaptın eyvallah, ben niye yol yaptın dedim mi? Yolu kaça yaptın diyorum. 100 liralık yolu 500 liraya yapıyorsunuz. 400 lirayı kırışıyorsunuz. Ben o 400 liranın peşindeyim. Onu alacağım, çok büyük paralar bunlar, onların tamamını alacağız.” dedi.

 

Bu vaadini; sosyal medya mesajlarında, televizyon konuşmalarında, miting meydanlarında… her ortamda, sık sık tekrarladı.

 

100 liralık yolu 500 liraya yapınca, aradaki farkın peşine düşülmesini anlayabiliyorum. Burada bir sorunum yok. Benim sorunum, 100 liralık kısımda.

 

***

Yollar karmaşık yapılardır. Mesela asfalt bir yol; taban, üstyapı tabanı, alt temel, temel, bitümlü temel, binder, aşınma tabakası, banket… gibi değişik katmanlardan ve kısımlardan oluşur. Bunların her birinin maliyeti vardır. Biz baktığımızda sadece yolun yüzeyindeki asfaltı görürüz.

altında her şeyin yolunda olduğunu; o 100 liranın usulünce harcandığını mı varsayıyor?altında her şeyin yolunda olduğunu; o 100 liranın usulünce harcandığını mı varsayıyor?altında her şeyin yolunda olduğunu; o 100 liranın usulünce harcandığını mı varsayıyor?

Kılıçdaroğlu “… 400 lirayı kırışıyorsunuz. Ben o 400 liranın peşindeyim.” derken, asfaltın altında her şeyin yolunda olduğunu; o 100 liranın usulünce harcandığını mı varsayıyor?

 

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Yorum Yazın