”28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın” demişti! O imam görevine geri geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
”28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın” demişti! O imam görevine geri geldi
Abone ol
Diyanet İşleri Başkanlığı, tartışma yaratacak bir karar verdi. Son seçimler öncesinde İstanbul Sultangazi’deki camide halka ”silahlanma” çağrısı yaptığı için açığa alınan imam Murat Gündoğdu, görevine geri döndü.

28 Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı seçimlerine günler kala, İstanbul’un Sultangazi ilçesindeki Cebeci Camii imamı Gündoğdu, cuma namazı hutbesinde ”silahlanma çağrısı” yapmıştı.

Gündoğdu, “Kardeşim, silahlarınızı hazırlayın. 28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın, benim iki adet silahım ağzına kadar dolu. Hodri meydan! Nedir bu sizden çektiğimiz? 80 yıldır bu ülke sizden ne çekiyor? Ermeni döllerinden ne çekiyor? Bu kadar şehitlerimiz var” demişti.

Bu ifadelerin ardından camideki kimi yurttaşlar, imam Gündoğdu’ya tepki göstermişti.  İmama tepki gösteren 53 yaşındaki Halit Demir isimli yurttaş ise tartaklanarak yaka paça camiden çıkarılmıştı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, yaşananların kamuoyuna yansıması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı, konuya ilişkin soruşturma başlattığını, imam Gündoğdu’nun da ”açığa alındığını” duyurdu. Aradan geçen yaklaşık üç ayın sonrasında Gündoğdu’nun yeniden aynı camide imamlığa başladığı öğrenildi. Sultangazi İlçe Müftülüğü, Gündoğdu’nun görevine geri döndüğünü bildirdi.


Yorum Yazın