26 Nisan 2017 tarihinde, üniversite öğrencilerini taşıyan servis aracında meydana gelen patlama nasıl olmuştu?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
26 Nisan 2017 tarihinde, üniversite öğrencilerini taşıyan servis aracında meydana gelen patlama nasıl olmuştu?
Abone ol
İstanbul'un Pendik ilçesinde 2017 yılında bir patlama yaşandı. Patlama üniversite öğrencilerini taşıyan seyir halindeki bir servis minibüsünde meydana geldi. Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, yaşanan patlamanın kaza olduğunu ifade etmişti. Üzerinden yıllar geçse de hafızalarda soru işareti bırakan bir olaydı.

26 Nisan 2017 tarihinde İstanbul'da, TEM Otoyolu'nun Sabiha Gökçen bağlantısı Aydınlı mevkisinde, özel bir üniversitenin öğrencilerini taşıyan minibüste patlama meydana gelmişti. Patlamada 3 öğrenci yaralandı. İlk bulgulara göre, olaya el yapımı bir patlayıcı neden oldu. Yaralılar ambulanslarla Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Yaşanan olay sonrasında birçok söylenti ortaya atıldı fakat yetkililer gerçekleşen patlamanın kimliği belirsiz bir kişi tarafından planlandığını açıkladı.

Polis ekipleri olay yerinde yaptığı ilk incelemede servis minibüsünde çok sayıda çivi buldu. Ekipler, patlamada el yapımı patlayıcı ihtimalini de değerlendirmişti.

PATLAMA SEBEBİ BELİRLENDİ

Edinilen bilgilere göre, üniversitenin Tuzla kampüsünde, öğrenci gibi davranan bir kişi minibüse bir çanta bırakıyor ve "Geleceğim" diyerek oradan uzaklaşıyor ama gelmiyor. Bir süre sonra minibüs hareket ediyor ve yolda çanta patlıyor. Patlama nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç, bariyerlerin kenarında durabildi.

Görgü tanıkları, patlama sesinin ardından minibüsten dumanların yükseldiğini belirttiler.

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından minibüs, patlamadan 3,5 saat sonra çekici ile olay yerinden kaldırıldı.

Üniversite servisinde patlama

İLK BAŞTA KAZA SANILMIŞTI

Okan Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, yaralanan öğrencilerin yaralı öğrencilerin tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Yaralıları ziyaret eden Okan, öğrencilerin durumlarıyla ilgili de hastane yetkililerinden bilgi aldı.

Hastane çıkışında açıklama yapan Okan, "Yaralıların durumu iyi. Bizim hastanemize sevk edildi. İlk aldığımız bilgilere göre olay kaza" ifadelerinde bulunmuştu.


Yorum Yazın