2023 noter ücretleri ne kadar? 2023 araç satış ücretleri?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2023 noter ücretleri ne kadar? 2023 araç satış ücretleri?
Abone ol
2023 yılı itibariyle noterlerde uygulanacak ücretlerdeki yeni zam oranları da belli oldu. Aile cüzdanı, sürücü belgesi gibi değerli kağıtlar için de satış bedelleri belirlendi. İşte detaylar…

1 Ocak 2023 itibariyle değerli kağıtlar ve noter ücretlerine gelen yeni zamlar araştırılmaya başladı. Enflasyon oranlarında yaşanan artış sonrasında başta asgari ücret olmak üzere birçok kalemde yapılan zamlar resmi kurumlarda yapılacak işlemlerin ücretlerini de etkiliyor.

Noterler kağıdı ve noter araç satış ücretlerinde görülen yeni oranlar ise dikkat çekti. Uygulanacak yeni tarifelere göre noterlerde yapılacak birçok işlem için yeni yılda yeni ücretler geçerli olacak. Noterde işlem yapmak isteyen vatandaşların belirlenen bu ücretler üzerinden işlemlerini gerçekleştirmeleri sağlanacak.

Noter araç satış ücretlerine zam geldi

2023 yılı gelmeden zam haberlerinin gelmesiyle yeni yıldan itibaren diğer birçok işlemde de uygulanacak zam oranları dikkat çekiyor. Ocak 2023’ten itibaren geçerli olacak zam kapsamında araç satış bedeli 930,09 TL olarak uygulanacak. Tüm ikinci el araç satışında söz konusu bedel tahsil edilecek.

Noter kağıdı ücretlerinde yeni oranlar

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliğ kapsamında Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yeni zam oranlarına ilişkin detaylar belli oldu. Söz konusu tebliğe göre 2023 yılında değerli kağıtların 2023 yılında uygulanacak satış bedelleri yeniden tespit edildi.

Noter kağıdı ve beyanname bedeli ise bu kapsamda fiyatı artan hizmetler arasında yerini alıyor. Noter kağıdı ve beyanname bedeli 55 lira, protesto, vekaletname, resen senet bedeli 110 lira ve pasaport bedeli 501 lira olarak belirlendi. İkamet izin bedeli ise söz konusu düzenleme ile zam sonrasında 356 TL olarak hesaplandı. Noterlerde işlem gerçekleştirecek vatandaşların Ocak 2023’ten itibaren söz konusu yeni zam oranları üzerinden işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekecek.


Yorum Yazın