1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? Ücretsiz mi? Çanakkale Köprüsü nerede?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? Ücretsiz mi? Çanakkale Köprüsü nerede?
Abone ol
Çanakkale Köprüsü geçiş ücretinin 15 euro + KDV olarak belirlenmesi tepki çekmişti. Peki, 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? Ücretsiz mi? Çanakkale Köprüsü nerede? İşte detaylar....

Avrupa ile Asya kıtasını birleştiren 1915 Çanakkale Köprüsü hakkında birçok detay merak ediliyor. Merak edilenlerin başında 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar olduğu ve köprüden geçişin ücretsiz olup olmadığı bulunuyor. Bu bağlamda, 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? Ücretsiz mi? Çanakkale Köprüsü nerede? İşte detaylar...

1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? Ücretsiz mi? 

2022 yılından itibaren 11 yıl boyunca özel şirket tarafından işletilecek Çanakkale Köprüsü'nden tek taraflı geçiş ücreti 200 TL (15 Euro+KDV) olarak belirlendi. 18-25 Mart 2022 günleri arasında köprü geçişleri ücretsiz olacak. Ayrıca geçiş ücretine her yıl zam yapılacak.

Çanakkale Köprüsü'nü inşa eden ve işletecek firmaya günlük 45 bin, yıllık 16,5 milyon yolcu garantisi verilmesine karşın köprüyü yıllık 3,5 milyon aracın kullanması bekleniyor. Aradaki fark devlet hazinesinden işletmeci firmaya ödenecek.

Yaklaşık 15 saat boyunca sürekli araç geçtiği varsayıldığında; saatte 3 bin araç, dakikada ise 50 araç yapıyor. Yani, garanti edilen günlük 45 bin araç geçişi için köprüden her saniye araç geçmesi gerekiyor.

Çanakkale Köprüsü nerede?

İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü (Boğaziçi Köprüsü), Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli'nden sonra beşinci kez Avrupa ile Asya kıtalarını karayoluyla bağlayacak Çanakkale Köprüsü, Çanakkale ilinin Lapseki ile Gelibolu ilçeleri arasına inşa edildi.

Köprü, Avrupa Yakası'nda Gelibolu ilçe merkezinin 10 km güneyindeki Sütlüce köyü ile Asya Yakası'nda Lapseki ilçesini birbirine bağlıyor.

Çanakkale Köprüsü; Tekirdağ'ın Malkara ilçesi ile Çanakkale'nin Lapseki ilçesini birbirine bağlayan 88 km'lik otoyol projesi kapsamında yapıldı.


Yorum Yazın