19 Mayıs'ta toplu ulaşım ücretsiz mi? 19 Mayıs Cuma İstanbul'da metro, marmaray, tramvay, vapur, metrobüs bedava mı olacak?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
19 Mayıs'ta toplu ulaşım ücretsiz mi? 19 Mayıs Cuma İstanbul'da metro, marmaray, tramvay, vapur, metrobüs bedava mı olacak?
Abone ol
Yarın (cuma) 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayacağız. Bu ulusal bayramımıza dair çeşitli sorular merak ediliyor: "19 Mayıs'ta toplu ulaşım ücretsiz mi? 19 Mayıs Cuma İstanbul'da metro, marmaray, tramvay, vapur, metrobüs bedava mı olacak?"

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı cumhuriyet tarihimizin en önemli günlerinden birisi. Bu bağlamda, 19 Mayıs'ta toplu ulaşım ücretsiz mi? 19 Mayıs Cuma İstanbul'dametro, marmaray, tramvay, vapur, metrobüs bedava mı olacak?

19 Mayıs'ta toplu ulaşım ücretsiz mi? 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığına dair henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak resmi tatillerde İstanbul'da ücretsiz yolculuk yapanlar, kişiselleştirilmiş karta sahip olanlardır.

19 Mayıs Cuma İstanbul'da metro, marmaray, tramvay, vapur, metrobüs bedava mı olacak?

Diğer yandan Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca yürütülen Gayrettepe - İstanbul Havalimanı metrosu, Marmaray, Başkentray ve İzban seferleri ücretsiz olacak.

19 Mayıs'ta toplu minibüsler ücretsiz mi? 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda toplu taşıma araçlarından olan minibüslerin ücretsiz olup olmadığı merak ediliyor. Özellikle kısa mesafe yolculuklar için tercih edilen minibüsler, özel işletme olarak geçtiğinden minibüsler ücretli olacak.

19 Mayıs'ta okullar tatil mi?

Atatürk'ün Türk gençliğine armağan ettiği Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl resmi bayram olarak kutlanmaktadır. Bu nedenle resmi kurumlar ve okullar 19 Mayıs'ta kapalı olmaktadır.


Yorum Yazın