13 Kasım Akrep Yeniayı: Aşk, tutku, cinsellik...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
13 Kasım Akrep Yeniayı: Aşk, tutku, cinsellik...
Abone ol
Dinçer Güner, bugün gerçekleşecek olan Akrep burcundaki yeniayın etkilerini kaleme aldı.

İşte Dinçer Güner'in paylaşımı;

13 Kasımda Akrep burcunun 20. Derecesinde Uranüs ve Mars’ın karşı karşıya olduğu, oldukça zorlayıcı ve tehlikeli bir yeni ay meydana gelecek. Bu yeni ayın önce bireysel sonra dünya ve Türkiye üzerinde ne gibi etkileri olabilir birlikte bakalım.

BİREYSEL;

Akrep burcu yeni ay dönemlerinde hayatımızda her şeyi en derinden yaşadığımız, derinlikte aradığımız, önemli araştırmalar içinde olacağımız bir dönemi temsil eder. Bu süreçte sezgilerimiz çok daha güçlü çalışabilir.

Akrep net olmakla ilgilidir. Ya hep ya hiç der! Tamda bu yeni ay zamanı hayatımızın gidişatında belirsiz gibi görünen ne varsa bunları netleştirmek ve açıklığa kavuşturmak içinde en ideal dönemdir.

Libidonun yükseldiği, cinselliğe ve elbette fantezilere de daha açık olacağımız bir yeni ay dönemi olabilir. Akrep burcunun yönetici gezegeni olan Mars’ta kendi yönettiği burçta yani akrep burcunda olmasından dolayı, daha tutkulu, daha ihtiraslı olabilir, libidomuz her zamankinden çok daha güçlü seyredebilir.

Akrep burcu, dönüşümün ve yeniden doğuşun sembolüdür. Bu yeni ay döneminde, geçmişteki hataları, kötü alışkanlıkları ve negatif düşünce kalıplarını geride bırakma fırsatınız olabilir. Kendinizi daha güçlü ve bilge hissetmek için içsel dönüşüm süreçlerine girebilirsiniz.

Bu dönemde, kendinizi daha derinlemesine incelemek ve içsel dünyanızdaki gizli duyguları anlamak için bir fırsatınız olabilir. Bu dönemde, hayatınızın hangi alanlarında daha fazla kontrol istediğinizi ve hangi alanlarda daha fazla güç sahibi olmak istediğinizi değerlendirebilirsiniz. Bu, hedeflerinize ulaşmak için yeni stratejiler geliştirmenize yardımcı olabilir. Elbette öncelikle psikolojik güç elde etmek isteyeceğimiz bir süreçtir bu.

İlişkilerde daha fazla bağlılık veya daha fazla samimiyet arayışı içinde olabilirsiniz. Akrep burcu aynı zamanda finansal konuları da temsil eder. Bu dönemde, gelirinizi ve harcamalarınızı gözden geçirme zamanı olabilir. Daha etkili bir bütçe oluşturma veya yatırım yapma fırsatlarına odaklanabilirsiniz.
Akrep yeni ay dönemi, krizle mücadele dönemidir. Özellikle Mars’ında akrep burcunda olmasından dolayı, krizleri başarı ile yönetebileceğimiz gibi büyük bir gizlilik içinde ve derin bir strateji ile diğer yandan krizleri fırsata da çevirebileceğiz.

Mars ve Uranüs’ün karşı karşıya olması Kuralları yok saymak ve asice davranmak isteyebiliriz. Özgür hareket etmek, özgürleşmek isteyeceğiz. Aslında Uranüs ile beraber dikkatli bir şekilde yüklerimizden kurtulmak, kendimize alan açmak için de harekete geçebiliriz. Huzursuz, panik, sabırsız davranmaya eğilimli olabiliriz. Bazılarınız aniden istifa edebilir, bazılarınız aniden ilişkilerinizi sonlandırabilirsiniz, dengesizce davranmaya eğilimli olabilirsiniz. Özellikle finansal istikrarı yakalamak pek kolay olmayabilir. Özellikle Boğa- Akrep aksında olması; finansal konularda gerilimler daha da artabilir hayatımızda. Beklenmedik sürpriz harcamalar, dijital konularda stresler, elektronik aletlerin bozulması, planların son dakika değişmesi gibi durumlara karşı hazırlıklı olmakta fayda var.

Sabrımızın adeta sınandığı bir yeni ay süreci bekliyor bizi. Ani öfke patlamalarına veya irritasyona neden olabilir. İşte bu dönemde, sabırlı ve sakin kalmak önemlidir, aksi takdirde çatışmalara yol açabilir. Mars ve Uranüs'ün hızlı enerjileri, dikkatsizliğe yol açabilir ve bu da kazaların artmasına neden olabilir.

Sağlık olarak ise; genital bölge, üreme organları, yumurtalıklar, apış araları hassas olabilir, dikkatli etmek gerekir. 20 derece akrep guatr bölgesine işaret eder.

DÜNYA;

Akrep burcunun dünya astrolojisine göre temsil ettiği konular; ölüm, radyoaktif maddeler, borçlar, vergiler, rezervler, hırsızlar, cinsellikle ilgili konular (tacizler, tecavüzler, sapıklar), yabancı ülkeler ile finansal ilişkiler, suçlar, kamu güvenliği, mafya, gizli örgütler ile ilgili konular ön planda olacaktır.
Uranüs ise; teknoloji, dijital konular, uçaklar, havayolları, skandallar, grevler, uzay ile ilgili konulara işaret eder.

Akrep burcu, finansal işlerle ve kaynakların kullanımıyla ilgilidir. Bu yeni ay dönemi, küresel ekonomi ve finansal piyasalarla ilgili önemli gelişmelere işaret edebilir. Ülkeler arası borçlar, vergi reformları ve diğer ekonomik konular gündeme gelebilir. Casusluk olayları veya hassas bilgilere sızıntılar gibi olaylar gündeme gelebilir. Ülkeler arası güvenlik ve istihbarat konuları önem kazanabilir.
Toplumsal hareketler, reformlar ve halkın gücünü artırma çabaları daha fazla vurgulanabilir. Politik arenada önemli değişiklikler olabilir. Depremler, volkanik patlamalar veya diğer doğal afetler gibi olaylar yaşanabilir. Ülkeler arası yardım ve kriz yönetimi konuları gündeme gelebilir.

Bu yeni ayda Mars ve Uranüs’ün karşı karşıya olması ise ülkeler arası veya toplumsal düzeydeki siyasi gerginlikleri artırabilir. Protestolar, grevler, isyanlar ve siyasi çatışmalar bu dönemde daha sık görülebilir. Bu dönemde teknolojik arızalar, siber saldırılar veya enerji kesintileri gibi sorunlar yaşanabilir. Trafik kazaları veya ulaşım sorunları daha fazla olabilir. Büyük yangınlar, patlamalar, bombalama haberlerini daha çok görebiliriz.

Özellikle bu dönemde tüm dünyanın gözleri önünde cereyan eden İsrail-Filistin savaşına dair durumlar daha da şiddetlenebilir. Farklı ülkeler olaya dahil olmaya başlayabilir.

Mars ve Uranüs karşıtlığı Boğa ve Akrep burçları arasında olduğundan; finansal krizler, ekonomide sert rüzgarların esmesi, özellikle paranın güvenliği ile ilgili stresli ve zorlayıcı gelişmeler olabilir. Banka soygunları, ekonomik ciddi dalgalanmalar olabilir. Özellikle yatırımcının kafası çok karışabilir bu dönemde. Vergiler, borsa, krediler gibi konularda şok etkisi yaratan ve oldukça sinir bozan durumlar oluşabilir.

TÜRKİYE AÇISINDAN;

Yeni ayın gerçekleştiği anda Ankara’ya göre çıkartılan doğum haritasında Oğlak burcu yükselmekte ve yükselen burcun hemen üzerinde Pluton bulunmakta. Pluton baskı ve değişim demektir. Demek ki oğlak burcunun temsil ettiği konularda değişim rüzgarları esebilir. İş ve çalışma hayatı, ekonomik kurallar, resmi kurumların işleyiş şekilleri bundan etkilenebilir.
Oğlak burcu Türkiye’nin 7. Evi. Diğer ülkelerle kurulan ilişkiler ve ortaklıkları anlatır. Demek ki bu yeni ay ile birlikte ülkenin diğer ülkelerle kurduğu ilişkileri büyük ölçüde değiştirecek yeni adımların atılabileceğini düşünebiliriz. İlişkilerimizin şekli, ticari anlaşmalar, diplomatik ilişkiler yeni bir boyut kazanacak gibi görünüyor.

Bu dönem iktidar tarafında güçlü ve meydan okuyan çıkışları görebiliriz. Bu çıkışlara isyan eden bir muhalefet eşlik edebilir. Bunun yanı sıra muhalefet kanadında ise skandal durumlar, bazı istifalar veya sürpriz görev değişiklikleri söz konusu olabilir.
Türkiye’nin doğum haritası üzerinden değerlendirdiğimizde ise; ülkenin Venüs’ü 18 derece akrep burcunda. Venüs’ün üzerinde bir yeni ay olacak. Venüs genel olarak; eğlence anlayışı, mutluluk, kadınlar, sanatçılar, cinsellik ile ilgilidir. Bu konularda krizlerin oluşması olasıdır. Bunun yanı sıra 5. Evde olacağından; borsa gibi spekülatif yatırım araçlarının olduğu alanlarda şok etkisi yaratacak durumlar meydana gelebilir.
Dijital, teknoloji alanında işler hızlanabilir, bu alanlarda önemli yatırımlar açıklanabilir.


Yorum Yazın