13 hakemi görevden alan MHK Başkanı'ndan ilk açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
13 hakemi görevden alan MHK Başkanı'ndan ilk açıklama
Abone ol
Kesinlikle temizlik değil, proje başlattık

"Görevde olan ve olmayan arkadaşlarımın hepsinin, örgütlerle ilişkilendirilmesinden son derece rahatsızım"

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, 13 hakemin görevden alınmasına ilişkin olarak "Operasyon yapmadık, kesinlikle temizlik değil. Biz bir proje başlattık. Bu projenin ilk adımı. Son 48 saatte yaşananları görünce ne kadar doğru bir karar aldığımızı anlamış oldum" dedi.

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, beIN Sports'ta 13 hakemin görevine son verilmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Gündoğdu, birbirinden çarpıcı ifadeler kullandı.

Gündoğdu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

"En düşük puanda hakemleri belirledik"
"Bu bir klasman belirlemedir. Serdar Tatlı döneminde klasman belirleme fırsatı 4 döneme çıkarıldı. Son 48 saatte yaşananları gördüğümde ne kadar doğru bir karar aldığımızı anlamış oldum. TFF'nin belirlediği kategorilere göre yaratılan bir algoritma vardır. O algoritmaya göre en düşük puanda olan hakemlerimizi belirledik ve ona göre hareket ettik.

Bu aldığımız karar, operasyon ya da temizlik kelimeleriyle değerlendirilemez. Bunlar doğru değil. MHK olarak yaptığımız bir projenin birinci etabı. Bu bir proje, sistem için bir çalışma.

"Hizmetin kalitesi sorgulanıyorsa çalışma yapmamız gerekir"
Biz Türk futboluna bir hizmet sunuyorsak ve bu hizmetin kalitesi sorgulanıyorsa buna göre çalışmalar yapmamız gerekir. Göreve geldiğimiz 4 aylık süreçte bunlarla ilgili çalışmalar yaptık.

Görevde olan ve olmayan arkadaşlarımın hepsinin, örgütlerle ilişkilendirilmesinden son derece rahatsızım. Bunlarla ilgisi yok.

Türk futbolunda bir değişim için bir proje üretmek gerekiyordu. Plan ve program yaptık. Yönetime sunduk ve onay aldık. 4 ay boyunca herkese süre tanıdım. Kurulumda çalışma arkadaşlarım da dahil. Bunu kendilerine de söyledim. MHK olarak yaptığımız bir projenin birinci etabı. Bu bir proje, sistem için bir çalışma."

NE OLMUŞTU?
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig'de kalan haftalarda görev yapacak hakemleri belirlemiş ve 13 hakemin sezonun geri kalanında maç yönetmeyeceği açıklanmıştı. 

Yeni listede, tecrübeli isimler Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Tugay Kaan Numanoğlu, Ali Palabıyık, Hüseyin Göçek, Halis Özkahya, Alper Ulusoy, Abdulkadir Bitigen, Suat Arslanboğa ve Bahattin Şimşek'in bulunmaması dikkati çekti.


Yorum Yazın