11 yaşında cinsel istismara uğrayan ve yaşamını yitiren Esra Yücel davasındaki sanıklar hakkında karar çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
11 yaşında cinsel istismara uğrayan ve yaşamını yitiren Esra Yücel davasındaki sanıklar hakkında karar çıktı
Abone ol
Şemdinli’nin bir köyünde 11 yaşındayken istismara uğrayan ve sanıkların tahliyesi sonrasında, Şubat 2017’de yaşamını yitiren ve ölümünün de intihardan kaynaklandığı öne sürülen 11 yaşındaki Esra Yücel davasının karar duruşmasında 42’şer yıl ile yargılanan Veysi, Zahir ve Nihat Yılmaz adlı kuzenler beraat etti.

Bugün saat 14.50’de gecikmeli olarak başlayan karar duruşmasına Türkiye’nin çeşitli illerinden avukatlar ve kadın kurumları katılım sağladı. Şemdinli Adliyesi'nden SEGBİS aracılığı ile bağlanması beklenen sanıklar duruşmaya katılmazken, avukatları hazır bulundu. Sanıkların avukatı AKP Hakkari İl başkanı Zeydin Kaya ise 5 Eylül de müdafilikten çekilmişti.

“Ömer Yücel, duruşma salonundan çıkarıldı, avukatlar salonu terk etti”

Duvar'dan Evrim Deniz'in haberine göre; duruşmadan önce ölümle tehdit edilen Esra Yücel'in ağabeyi Ömer Yücel'in duruşmaya müşteki olarak katılımı heyet tarafından reddedilmesinin ardından Ömer Yücel'in duruşma salonundan polis eşliğinde çıkarıldı. Olayların ardından avukatlar duruşma salonunu terk etti. Mahkeme salonundan dışarı çıkan avukatlar kendi aralarında ortak bir karar almaya çalışırken mahkeme heyeti karar aldı.

“Sanıklar beraat etti”

Müzakerelerden sonuç çıkmayınca mağdur vekili ve tüm avukatlar duruşmaya katılmama kararı aldı. Salonda avukatlar olmadan karar veren mahkeme heyeti, ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamasıyla yargılanan ve 8 ay sonra serbest bırakılan sanıklar 42’şer yılla yargılanan Veysi, Zahir ve Nihat Yılmaz adlı kuzenler hakkında beraat kararı verdi.


Yorum Yazın