”100. Yılda Ekonomi ve Girişimcilik Panel ve Söyleşisi” Ankara’da yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
”100. Yılda Ekonomi ve Girişimcilik Panel ve Söyleşisi” Ankara’da yapıldı
Abone ol

ANKARA (AA) TOBB Ankara Genç Girişimciler Kurulu, Türkiye Kent Konseyleri Birliği, Ankara Kent Konseyi ve Ankara Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin organize ettiği "100. Yılda Ekonomi ve Girişimcilik Panel ve Söyleşisi" etkinliği Ankara'da yapıldı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) meclis salonunda düzenlenen organizasyon kapsamında "Günümüze Yön Verenler Paneli" ve "Geleceği Tasarlayanlar" söyleşi oturumları yapıldı.

ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç ve Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir'in katıldığı "Günümüze Yön Verenler" panelinde başkanlar gençlere deneyimlerini ve iş hayatında yapılması gerekenleri anlattı.

ATO Başkanı Gürsel Baran, 1314 yaşlarında yaz tatillerinde çırak olarak çalıştığını belirterek 810 yıl boyunca her yaz çeşitli sektörlerde çırak olarak çalıştığını ve çıraklığının kendisine çok şey kattığını ifade etti.

Lise boyunca eğitim ve çalışma hayatını birlikte devam ettirdiğini vurgulayan Baran, çıraklık sürecinin keyifli olduğunu ve iş hayatına alışmasını sağladığını dile getirdi.

Baran, ticaretle uğraşmaya lise yıllarında karar verdiğini ifade ederek çıraklığın mesleki eğitim açısından çok önemli olduğuna işaret etti.

Gençlere çok çalışmalarını öğütleyen Baran, kendilerine bir hedef belirlemelerini ve bu doğrultuda hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

ASO Başkanı Seyit Ardıç da ticarete başladığında sanayide çalıştığını ve ticaret hayatı boyunca kazandığı parayla sermaye birikimi yaptığını aktardı.

Ardıç, gençlerin bir an önce mesleğe atılmasının kendilerine çok şey katacağını söyledi.

Kaynak: AA

Kaynak:AA


Yorum Yazın