10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nın üzerinden 8 yıl geçti: Hayatını kaybedenler anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nın üzerinden 8 yıl geçti: Hayatını kaybedenler anıldı
Abone ol
Terör örgütü IŞİD’in düzenlediği bombalı saldırıda 103 vatandaşımız hayatını kaybetti. Acıların taze olduğu katliamın ardından kamu görevlileri yargılanmadı.

10 Ekim 2015’te Türkiye tarihinin en acı katliamlarından biri yaşandı. Emek, Barış, Demokrasi Mitingi için Ankara Tren Garı Meydanı’nda toplanan binlerce yurttaşın arasında giren iki IŞİD’li canlı bombanın düzenlediği terör saldırısı sonucunda 103 kişi hayatını kaybetti, 500’ün üzerinde kişi yaralandı.

Hayatlarını kaybedenler, katliamın her yıldönümünde olduğu gibi 8’inci yılında da anıldı. Hayatını kaybedenlerin yakınları, yaralananlar, meslek örgütleri ve siyasi parti temsilcileri Ankara Garı önünde katliamın yıl dönümünde, saat 10.04'te basın açıklaması yapmak için bir araya geldi.

Gar önünde yapılan açıklamalarda katliamın tüm sorumlularının açığa çıkarılması ve adalet çağrısı yapılırken, Türkiye ve dünya halkları için "barış" talebinin hala yakıcılığını koruduğuna dikkat çekildi.

NE OLMUŞTU?
10 Ekim 2015 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamlarından biri Ankara’da yaşandı. Emek, Barış, Demokrasi Mitingi için Ankara Tren Garı Meydanı’nda buluşan binlerce kişinin arasında giren iki IŞİD’li canlı bombanın düzenlediği terör saldırısı sonucunda 103 kişi hayatını kaybetti, 500’ün üzerinde kişi yaralandı.

Katliamda ihmali bulunan hiçbir kamu görevlisi yargılanmadı.


Yorum Yazın