İstanbul
Açık
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,0754 %0.17
51,2133 %0.04
7.301,96 % 1,68
68.520,00 %-3.577
Muhalif. GÜNDEM Usulsüz reçeteli ilaç operasyonu: 10 ilde 34 tutuklama

Usulsüz reçeteli ilaç operasyonu: 10 ilde 34 tutuklama

Kanser ve Hepatit C ilaçları ile uyuşturucu etkili hapların usulsüz reçetelerle temin edilip satıldığı iddiasıyla Adana merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 69 şüpheliden 34’ü tutuklandı. Tutuklananlar arasında doktor, eczacı ve ecza deposu sahipleri de yer aldı.

Okunma Süresi: 2 dk

Adana merkezli yürütülen soruşturma kapsamında, kanser ve Hepatit C ilaçları ile uyuşturucu etkili hapların usulsüz şekilde piyasaya sürüldüğü iddiasıyla 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 69 şüpheliden 34’ü tutuklandı.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yüksek maliyetli ilaçların sahte ya da usulsüz reçetelerle temin edilerek satıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Yapılan araştırmalarda bir grubun, bu ilaçları bazı sağlık kabinleri, eczaneler ve uyuşturucu bağımlılarına sattığı tespit edildi.

Soruşturma dosyasına göre şüphelilerin, anlaştıkları bazı hastalardan alınan kan ve idrar örneklerini kullandığı ya da hasta olmayan kişiler adına reçete düzenleyerek ilaç temin ettiği öne sürüldü. Bu yöntemle özellikle kanser ve Hepatit C tedavisinde kullanılan yüksek maliyetli ilaçların sistem dışına çıkarıldığı iddia edildi.

10 ilde eş zamanlı operasyon

13 Şubat’ta Adana, Mersin, Osmaniye, İzmir, Antalya, Muğla, Konya, Diyarbakır, Batman ve Mardin’de belirlenen adreslere yaklaşık 600 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda doktor, sağlık çalışanı, eczacı ve ecza deposu sahiplerinin de aralarında bulunduğu 69 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 1622 kutu ilaç ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, aralarında doktor, eczacı ve ecza deposu sahibinin de bulunduğu 34 kişi nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. 25’i adli kontrol şartıyla olmak üzere toplam 35 şüpheli ise serbest bırakıldı.

87 milyon liralık mal varlığına tedbir

Soruşturma kapsamında şüphelilere ait yaklaşık 87 milyon lira değerindeki taşınır ve taşınmazlara tedbir kararı uygulandığı bildirildi. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından kamu zararının tespiti amacıyla inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği belirtildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız