İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5194 %0.04
49,6025 %0.01
5.793,12 % 0,70
90.701,47 %-2.037
Ara
Muhalif. GÜNDEM Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan yeni çözüm süreci açıklaması

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan yeni çözüm süreci açıklaması

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidarın çözüm sürecinde toplumsal ve siyasal barış için irade göstermediğini söyledi.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidarın "terörsüz Türkiye" olarak adlandırdığı yeni çözüm sürecine ilişkin açıklama yaptı. İmamoğlu, Türkiye’de siyasal barışın, iktidarın hukuku kendi çıkarları için kullanması nedeniyle tarihimizin en dip noktalarına ulaştığını belirtti.

İmamoğlu’nun Açıklamaları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında 23 Mart'tan bu yana Silivri Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan İmamoğlu, iktidarın çözüm sürecinde ne toplumsal barıştan ne de siyasal barıştan yana irade ortaya koymadığını söyledi. İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi adlı X hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bugün Dünya Barış Günü’nü kutluyoruz. Ancak dünyada barışın endişe verici düzeyde gerilediği bir dönemdeyiz. Savaşlar, çatışmalar ve güç mücadeleleri, insanlığın ortak umudunu gölgeliyor. Türkiye’de siyasal barış, iktidarın hukuku kendi çıkarları için kullanması nedeniyle tarihimizin en dip noktalarına geldi. Meclis’te kurulan komisyon, yıllardır süren Kürt meselesinin çözümü için olumlu bir adım olarak görülebilir. Ancak iktidar ne toplumsal barıştan yana bir irade ortaya koyuyor ne de siyasal barıştan. Bu meseleyi, kendi koltuklarını korumak için araçsallaştırıyor.”

Barış İçin Çağrı

İmamoğlu, barışın uzak bir hayal olmadığını vurguladı ve şunları ekledi:

“Oysa biz bu düzenin kaderimiz olmadığını biliyoruz. Gelecek yıl 1 Eylül’de farklı bir tabloyu hep birlikte yaratabiliriz. Barışı, hem dünyada hem Türkiye’de, herkes için geçerli kurallarla inşa edebiliriz. Güçlünün haklı sayıldığı bu düzen sonsuza kadar devam edemez. Değiştirmek elimizde. 'Yurtta barış, dünyada barış' gibi muazzam bir prensibimiz var. Barış, cesaretle, kararlılıkla ve halkın iradesiyle gerçeğe dönüşebilecek bir hedeftir. Gelin, barışı sahiplenelim.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *