İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5021 %-0.01
49,6342 %-0.11
5.742,38 % -0,18
92.569,90 %-1.356
Ara
Muhalif. GÜNDEM TÜİK verilerine göre tavuk üretimi artarken yumurta üretimi azaldı

TÜİK verilerine göre tavuk üretimi artarken yumurta üretimi azaldı

TÜİK'in Eylül ayı verilerine göre, tavuk eti ve süt üretiminde kayda değer bir hareketlilik gözlemleniyor. Yumurta üretiminde bir azalma yaşanırken, süt ve süt ürünlerinin üretiminde ise belirgin bir artış dikkat çekiyor. Bu durum, gıda sektöründeki dinamiklerin değiştiğini gösteriyor.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Eylül ayında tavuk eti üretimi 228 bin 846 ton olarak kaydedildi ve bir önceki aya göre hafif bir düşüş yaşandı. Tavuk yumurtası üretimi ise 1,73 milyar adet olarak gerçekleşti; bir önceki yılın aynı ayına göre üretimde yüzde 5,3 azalma görüldü. Ocak-Eylül döneminde tavuk eti üretimi artarken, yumurta üretiminde düşüş devam etti.

KESİLEN TAVUK SAYISINDA YÜKSELİŞ

Eylül ayında kesilen tavuk sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,3 artarken, Ocak-Eylül döneminde yüzde 10,3 artış gösterdi. Tavuk eti üretimi aynı dönemde yüzde 12,7 arttı.

SÜT ÜRETİMİNDE KÜÇÜK DEĞİŞİMLER

Ticari süt işletmeleri Eylül ayında 892 bin 886 ton inek sütü topladı. Bu miktar bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,7 azalırken, Ocak-Eylül döneminde yüzde 0,3 artış kaydedildi.

SÜT ÜRÜNLERİNDE ARTIŞ EĞİLİMİ

Eylül ayında inek peyniri üretimi yüzde 1,3 artarken, ayran ve kefir üretimi yüzde 13,1, yoğurt üretimi yüzde 9,6 ve içme sütü üretimi yüzde 2,5 yükseldi. Tereyağı ve sadeyağ üretimi ise yüzde 2,4 azaldı. Ocak-Eylül döneminde ise tüm ürünlerde farklı oranlarda artış görüldü; tereyağı ve sadeyağ üretimi yüzde 8,8 artış gösterdi.

İÇME SÜTÜ ÜRETİMİ YÜKSELDİ

Bir önceki ay 132 bin 359 ton olan içme sütü üretimi, Eylül ayında yüzde 4,8 artarak 138 bin 726 ton olarak gerçekleşti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *