İstanbul
Kapalı
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,2795 %0.22
50,5902 %-0.78
7.136,03 % -0,98
71.556,69 %1.403
Muhalif. GÜNDEM TESUD Başkanı'nın evinde arama yapıldı

TESUD Başkanı'nın evinde arama yapıldı

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan’ın evinde arama yapıldı.

Okunma Süresi: 1 dk

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 104 emekli amiralin açıklamasına ilişkin soruşturmasında, 14 şüphelinin tamamı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından bu sabah dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Açıklamada adı yer alan emekli amirallerin evlerine sabah saatlerinde polis gelip arama yapacaklarına ilişkin tebligatı gösterdi.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan’ın evinde arama yapıldığı ve kendisine ait telefon ve bilgisayar gibi dijitallere el konulduğu öğrenildi. Avukatı Metin Şenay Odatv'ye yaptığı açıklamada, emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan’ın 22 Nisan'da ifadeye çağrıldığını bildirdi. 

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD), Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB), "104 amiralin bildirisini kınadılar" açıklamasını reddederek, "Emekli amirallerin bildirisine yönelik herhangi bir kınama ifadesi kullanılmamıştır" açıklamasını yapmıştı.

TESUD, MSB'nin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı "Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri Millî Savunma Bakanlığına destek ziyareti gerçekleştirerek bazı amirallerin yayımladığı bildiriyi kınadıklarını belirtti" açıklamasını reddetmişti. MSB'nin açıklamasını reddeden TESUD'dan, "Emekli amirallerin bildirisine yönelik herhangi bir kınama ifadesi kullanılmamıştır" açıklaması yapılmıştı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız