İstanbul
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,2795 %0.22
50,5902 %-0.78
7.136,03 % -0,98
71.709,78 %1.472
Muhalif. GÜNDEM Prof. Dr. Melih Bulu: Boğaziçi olarak kendimizi Türkiye'nin girişimci fabrikası olarak görüyoruz

Prof. Dr. Melih Bulu: Boğaziçi olarak kendimizi Türkiye'nin girişimci fabrikası olarak görüyoruz

Boğaziçi Üniversitesi'nde Rektör olarak atanması tepkilere neden olan Prof. Dr. Melih Bulu, "Boğaziçi aslında girişimci ruhu kendisiyle içselleştirmiş durumda. " dedi.

Okunma Süresi: 2 dk

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Yöneticiler Vakfı (BYV) tarafından girişimcilik temasıyla çevrimiçi düzenlenen Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu'nun (IBPF 2021) açılışında konuştu.

Prof. Bulu, kapitalist sistemin merkezinde girişimcilerin olduğunu ve onlar olmadan bu sistemin motivasyonunu sağlamanın pek mümkün olmadığını ve bu sebeple girişimcilerin desteklenmesi gerektiğini savundu.

Melih Bulu, girişimciliğin finansman boyutuna da değinerek, girişimcilik ekosisteminde en zayıf halkanın finansman kısmı olduğunu dile getirdi.

Bulu, Türkiye'de hala girişimcilere yeterli sermaye gelmediğini belirtti ve  "Sermaye sahipleri hala taşa toprağa, binaya, inşaata yatırım yapıyorlar. Ama bir türlü potansiyeli çok olan girişimlere yeterince destek vermediklerini görüyorum. Bunu da aşarsak ben Türkiye'deki girişimcilik ekosisteminin önünde hiçbir engel kalmayacağını, dünya çapındaki girişimcilerimizin sayılarının artarak devam edeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Bulu, Boğaziçi Üniversitesi olarak bu konuda öncülük yapacaklarını ve bu tip potansiyel girişimcileri kendi öğrenci ve hocalarının girişimleriyle bir araya getireceklerini söyleyerek şöyle devam etti:

"Boğaziçi aslında girişimci ruhu kendisiyle içselleştirmiş durumda. Boğaziçi olarak biz kendimizi Türkiye'nin girişimci fabrikası olarak görüyoruz . Şimdiye kadar ülkemizde çıkan 2 Unicorn'un Getir ve Peak Games'in Boğaziçili olması da bize ayrı bir gurur veriyor. Bunlarla beraber irili ufaklı binlerce girişimcinin Boğaziçi ekosisteminden çıkıyor olması bence çok önemli. Biz bunların artarak kalitelerinin daha da yükselerek çıkması için elimizden geleni yapıyoruz." 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız