İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,5874 %0.01
51,5747 %0.21
6.698,82 % -0,08
69.355,25 %3.777
Muhalif. GÜNDEM Özel hastanede skandal; bir aylık bebeğin ayağı kırıldı, bakanlık soruşturma izni vermedi

Özel hastanede skandal; bir aylık bebeğin ayağı kırıldı, bakanlık soruşturma izni vermedi

Okunma Süresi: 2 dk

Eski AK Parti milletvekili Celil Göçer’in ortağı olduğu Özel Lokman Hekim Hastanesi’nde tedavi gören bir aylık bebeğin bacağı kırıldı. Hastane kamera kaydı olmadığını iddia etti, Sağlık Bakanlığı ise soruşturma izni vermedi.

Serkan Deniz, 30 Kasım 2022’de 30 günlük bebeği Bulut Deniz’i Özel Lokman Hastanesi’ne götürdü. 30 günlük bebeğe idrar yolu enfeksiyonu teşhisi konuldu ve yeni doğan yokum bakım servisine yatışı yapıldı. Yatışın yedinci gününde, yani 7 Aralık 2022’de bebeğin durumu takip eden doktor R.K. baba Serkan Deniz’i aradı. “Bebeğin sol bacağında çatlak olduğunu ve atele alındığını” söyledi.

Aile bebeğin röntgenini görmek istedi. Ardından bebeğin bacağının kırıldığı anlaşıldı. Aile, çocuklarının tedavi gördüğü küvözü gören kamera bulunduğunu belirterek kamera kaydını görmek istedi. Ancak hastane yönetimi, “Hasta mahremiyeti nedeniyle kamera kaydı alınmadığını” iddia etti. Aileye, “Bebeğin bacağındaki kırığın gece 04.00’da meydana geldiğini ancak panik olmamaları için aileye sabah 10.00’da bilgi verildiği” de belirtildi.

Ailenin “bebeğin bacağının nasıl kırıldığına” dair ısrarlı soruları üzerine de “Çocuğun ayağı küvözü takılmış ve kendi kendine dönmeye çalışırken kırılmış” şeklinde açıklama yapıldı. Aile ısrarla “Çocuklarının başına ne geldiğini ve kendilerine haber verilene kadarki 6 saatlik sürede neler yaşandığını” sorsa da bir yanıt alamadı.

"Çocuğum acı çekiyor"

Baba Serkan Deniz, 8 Aralık 2022’de İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusundan bulundu. Yaşadıklarını anlattı ve “Çocuğum hastanede acı çekiyor. Ben ve annesi perişan haldeyiz” dedi.

Ardından savcılık Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu’nda Özel Lokman Hekim Hastanesi’nde görevli Uzman Doktor R.K. ile Hemşire N.Ç. içi soruşturma izni verilmesini talep etti. Ancak Sağlık Bakanlığı, hemşire ve doktorun bir ihmali olmadığı belirterek soruşturma izni vermedi.

Öte yandan Özel Lokman Hekim Hastaneleri’nin ortağı olan, 25’inci ve 26’ncı dönemde AK Parti’den Tokat milletvekilliği yapan Celil Göçer, aynı zamanda da eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da doktoruydu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız