İstanbul
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,5860 %-0.48
47,7946 %-0.42
4.352,20 % -1,39
117.835,00 %1.111
Ara
Muhalif. GÜNDEM Makina Mühendisleri Odası'ndan Zeydan Karalar’a destek açıklaması: Meslektaşımızın tutuklanmasını kınıyoruz

Makina Mühendisleri Odası'ndan Zeydan Karalar’a destek açıklaması: Meslektaşımızın tutuklanmasını kınıyoruz

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Zeydan Karalar’ın tutuklanmasına ilişkin TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener'den yazılı bir açıklama yayımlandı. Karalar’ın oda üyesi olduğunu vurgulayan Yener, tutuklamayı “hukuk dışı” ve “siyasi” olarak niteleyerek tepki gösterdi.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

"Zeydan Karalar da “muhalif belediyeleri silkeleme" operasyonları kapsamında tutuklanmıştır" denilen açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Meslektaşımız Zeydan Karalar’ın tutuklanmasını kınıyoruz

Bilindiği üzere iktidar halk iradesini gaspederek muhalif parti mensuplarının yönetimlerindeki belediyelere yönelik hukuk dışı operasyonlar yapmakta, seçilmiş belediye başkanları, başkan yardımcıları, belediye bürokratları, avukatları, şoförleri tutuklanmaktadır. Bu operasyon ve tutuklamalar, seçimlerde kaybedilen belediyeleri demokrasi dışı yöntemlerle ele geçirme ve toplumsal muhalefete yönelik kapsamlı baskı ve zulüm dalgasının önemli bir parçasıdır.

Odamız üyesi meslektaşımız, Adana Şubemizin önceki Yönetim Kurulu Başkanlarından, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Zeydan Karalar da “muhalif belediyeleri silkeleme” operasyonları kapsamında tutuklanmıştır.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası olarak hukuk dışı mesnetsiz iddialar ve siyasi nedenlerle meslektaşımız Zeydan Karalar’a, haksız muamelelere maruz kalan tüm belediye yöneticileri ve görevlilerine yönelik operasyon, gözaltı ve tutuklamaları protesto ediyor, kınıyor ve derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz.

Halk iradesi engellenemeyecek, hukukun üstünlüğü ve demokrasi mücadelesi mutlaka kazanılacaktır.

Yunus Yener
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanı"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *