İstanbul
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7634 %0.06
55,1422 %0
6.777,88 % 1,09
64.153,72 %-0.19
Muhalif. GÜNDEM Mahinur Özdemir Göktaş: Terörden arındırılmış bir Türkiye’ye ilerliyoruz

Mahinur Özdemir Göktaş: Terörden arındırılmış bir Türkiye’ye ilerliyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Malatya’da “Terörsüz Türkiye” sürecine ve sosyal hizmet yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mahinur Özdemir Göktaş: Terörden arındırılmış bir Türkiye’ye ilerliyoruz
KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 4 dk

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Malatya’da yaptığı açıklamalarda “Terörsüz Türkiye” sürecine, aile politikalarına ve kentte hayata geçirilecek sosyal hizmet yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Malatya’ya gelen Göktaş, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ziyaretlerinin yanı sıra Engelsiz Yaşam Merkezi Protokolü İmza Töreni ile “Terörsüz Türkiye Buluşması”na katıldı.

“Terör en çok aileleri parçaladı”

“Terörsüz Türkiye” sürecinin önemli bir aşamaya ulaştığını belirten Göktaş, terörün en ağır sonuçlarının aileler üzerinde görüldüğünü söyledi.

Bakan Göktaş, “Terörsüz Türkiye süreci biliyorsunuz önemli bir aşamada. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde terörün geçmişte kaldığı bir Türkiye hedefimiz var. Terörsüz Türkiye, Türkiye Yüzyılı’nın stratejik öncelikli hedeflerinden bir tanesi” dedi.

Göktaş, Devlet Bahçeli’nin önerileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğiyle önemli bir aşamanın hayata geçirildiğini belirterek, ailelerin huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye hedefini vurguladı.

Bakan Göktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biliyorsunuz terör en çok aileleri parçaladı. Çocukları yetim bıraktı. Anneleri evlatlarından ayırdı. Pek çok ailenin yüreğine, bağrına ateş düşürdü. Biz huzurun olduğu bir Türkiye’yi el birliğiyle inşa etmeye devam etmek istiyoruz. Terörün olduğu yerde huzur olmaz. Terörün olmadığı yerde huzur olur, barış olur, güçlü aile olur.”

Gençlerin enerjisini yatırımlara ve yeni projelere yönlendirmeyi amaçladıklarını belirten Göktaş, “Aileler güçlenirse Türkiye güçlenir. Güçlü aile, güçlü Türkiye demektir” ifadelerini kullandı.

“Terörden arındırılmış bir Türkiye’ye ilerliyoruz”

Türkiye’nin terörden arındırılması hedefinin ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Göktaş, bunun Türkiye’nin bölgesel ve küresel rolünü de güçlendireceğini ifade etti.

“Terörden arındırılmış bir Türkiye’ye ilerliyoruz. Bu, dünyanın dört bir yanına uzanan Türkiye’nin de güvencesi olacak. Büyük ve güçlü Türkiye’nin önünü açacak” diyen Göktaş, hükümet olarak ailelere, çocuklara, kadınlara, yaşlılara ve engelli bireylere yönelik hizmetleri sürdüreceklerini belirtti.

Malatya’ya Engelsiz Yaşam Merkezi

Bakan Göktaş, Malatya’da engelli bireyler ve ailelerine yönelik gündüzlü hizmet verecek Engelsiz Yaşam Merkezi için Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalanacağını açıkladı.

Merkezin erişilebilir bir yapıda olacağını belirten Göktaş, çocukların kişisel becerilerinin geliştirilmesine ve ailelerin desteklenmesine yönelik hizmetler sunulacağını söyledi.

Malatya’ya 24 yılda 20,2 milyar liralık destek

Malatya’da bakanlık tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin rakamları da paylaşan Göktaş, son 24 yılda kente 20,2 milyar liralık destek sağlandığını belirtti.

Göktaş, kentte dört Aile Destek Merkezi, 27 kadın kooperatifi ve dört Sosyal Hizmet Merkezi bulunduğunu aktardı. 2026 yılında ocak ayından itibaren Sosyal ve Ekonomik Destek kapsamında çocuklar için 138,4 milyon lira kaynak sağlandığını ifade eden Göktaş, 2 bin 484 çocuğun bu desteklerden yararlandığını söyledi.

Evde Bakım Yardımı kapsamında ise Malatya’da 6 bin 279 vatandaşa destek verildiğini belirten Göktaş, 2026 yılında kent için bu kapsamda 512 milyon 657 bin liralık kaynak aktarıldığını açıkladı.

Malatya’da 5 bin 825 aile doğum yardımından yararlanıyor

Aile ve nüfus politikalarına ilişkin çalışmalar hakkında da bilgi veren Göktaş, 2025 yılının “Aile Yılı” kapsamında Malatya’da 33 etkinlik düzenlendiğini söyledi.

Malatya’da 9 bin 733 anneye doğum destekleriyle katkı sağlandığını belirten Göktaş, düzenli doğum yardımından yararlanan aile sayısının 5 bin 825 olduğunu ifade etti.

Göktaş, doğum yardımları kapsamında Malatya’ya 189,2 milyon liralık destek sağlandığını da açıkladı.

Malatya’ya Sosyal Hizmet Kampüsü geliyor

Malatya’da planlanan yeni yatırımlardan birinin de Sosyal Hizmet Kampüsü olduğunu belirten Göktaş, projenin 18 bin 507 metrekarelik alanda planlandığını ve yapım sürecinin devam ettiğini söyledi.

Yeşilyurt’taki huzurevi yatırımlarının da sürdüğünü belirten Göktaş, projelerin tamamlanarak Malatyalıların hizmetine sunulacağını ifade etti.

Göktaş, “Hedefimiz erişilebilirliğin sağlanması, bütün ailelerimize destek sunulması ve güçlü aile yapısının desteklenmesi” diyerek sosyal hizmet çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız