İstanbul
Açık
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
4.377,75 % -1,50
119.870,92 %0.8
Ara
Muhalif. GÜNDEM Konya’da sahte diplomalı imam soruşturması: Dört kişi hakkında gözaltı kararı

Konya’da sahte diplomalı imam soruşturması: Dört kişi hakkında gözaltı kararı

Konya merkez ve Seydişehir ilçesinde görev yapan dört imamın sahte diploma ile yıllarca görev yaptığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada gözaltı kararı verildi. İmamlardan biri İstanbul’da yakalandı.

Okunma Süresi: 1 dk

Konya’da sahte diploma ile imamlık yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan adli soruşturma kapsamında dört imam hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturma, Konya İl Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan bir ihbar üzerine başlatıldı.

İddialara göre, Konya merkez ve Seydişehir ilçesinde yıllardır görev yapan bazı imamların diplomalarının geçersiz veya sahte olduğu tespit edildi. Gözaltı kararı verilen kişilerden birinin İstanbul’da yakalanarak Konya’ya getirildiği belirtildi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan imamların bazı dini yapılarla bağlantılı olduğu öne sürüldü. Söz konusu kişilerin İsmailağa cemaatiyle bağlantılı oldukları iddiaları da gündeme geldi; ancak bu konuda yetkili kurumlardan resmi bir açıklama yapılmadı.

İl geneline yayılabilir

Soruşturmanın yalnızca Seydişehir ilçesiyle sınırlı kalmayabileceği ve Konya geneline yayılabileceği öne sürülüyor. Sözcü gazetesi muhabiri Müslim Evci’nin haberine göre, yeni gözaltılar ve görevden almaların olabileceği belirtiliyor.

Konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı ve ilgili müftülüklerden resmi bir açıklama henüz gelmedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *