İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5354 %0.07
49,5729 %-0.06
5.746,23 % -0,12
89.695,88 %0.159
Ara
Muhalif. GÜNDEM Kemal Kılıçdaroğlu’ndan “yeni parti” iddialarına yanıt: “Tümüyle palavra”

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan “yeni parti” iddialarına yanıt: “Tümüyle palavra”

Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yakın isimlerin yeni parti kuracağı iddialarına “tümüyle palavra” diyerek yanıt verdi. Bülent Kuşoğlu da söylentileri yalanladı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiden kendisine yakın isimlerin “yeni parti kuralım” teklifi getireceğine yönelik iddialara yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Tümüyle palavra” ifadesini kullandı.

“Partiyi bırakmayız, sahip çıkmak gerekiyor”

Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerden eski CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu da iddiaları yalanladı. Kuşoğlu, “Partili olan biziz. Partiyi bırakır mıyız? Tam tersine her zamankinden fazla sahip çıkmak gerekiyor. Hem içeriden hem dışarıdan yaşanan sıkıntıları görüyoruz ve partiye daha çok sahip çıkma zamanı olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Yeni parti söylentileri nereden çıktı?

Nefes gazetesi yazarı Aytunç Erkin, CHP’nin kurultaylarının iptali istemiyle açılan davaların reddedilmesi sonrası kaleme aldığı yazısında, Kılıçdaroğlu ve çevresinin yeni bir parti kuracağı iddialarını gündeme taşıdı.

Erkin, gazeteci Sinan Burhan’ın, “CHP içerisinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen il ve ilçe başkanları ile milletvekilleri artık yeni bir yol ayrımına gelmiş gözüküyor. Bazı isimlerin ‘yeni parti kuralım’ önerisini Kılıçdaroğlu’nun kapısına getireceği iddia ediliyor.” sözlerini aktardı.

Kılıçdaroğlu’ndan net yanıt

Erkin, bu iddiaları doğrudan Kılıçdaroğlu’na sorduğunu belirterek, eski genel başkanın yalnızca bir cümleyle yanıt verdiğini yazdı: “Tümüyle palavra.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *