İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen geniş kapsamlı soruşturma kapsamında, aralarında eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın da bulunduğu 60 kişi tutuklandı.
Tutuklama kararı verilen isimler, İzmir 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edildi.
Toplam 99 kişinin tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiği soruşturmada, 60 kişi tutuklanırken, aralarında Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ulaş Aydın, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Eşrefpaşa Hastanesi Başhekim Yardımcısı Gaffar Karadoğan ve Ertan Dikmen’in de bulunduğu 58 kişi, yurt dışına çıkış yasağını içeren adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Soruşturmanın içeriği ve suçlamalarla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, gelişmeler kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. CHP cephesinden ise gözaltı ve tutuklamalara ilişkin tepkiler yükselmeye devam ediyor.