İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,5844 %0.1
51,6053 %-0.5
6.705,79 % 0,29
66.783,93 %-2.284
Muhalif. GÜNDEM İsviçre Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

İsviçre Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

İsviçre'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan provokatif eylemle ilgili İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Okunma Süresi: 1 dk

Diplomatik kaynaklar, Zürih’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan maket yakma ve pankart açma hadisesinin gerçekleşmesi üzerine İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch'u, Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay tarafından Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı bilgisini paylaştı.

Görüşmede, Büyükelçi Ruch’a Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bu provokatif eylemin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğu vurgulandı. Bu tür provokatif eylemlere müsaade edilmemesi gerektiğinin altı çizildi, ayrıca olaya ilişkin soruşturmanın başlatılarak, faillerin tespit edilmesi ve gerekli işlemlerin süratle yapılması talep edildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız