İstanbul’da ilçe sayısının 39’dan 40’a çıkarılacağı iddiası gündeme geldi. İstanbul Havalimanı’nı da kapsayan geniş bir bölge için “Yenişehir” adıyla yeni bir ilçe kurulmasına yönelik hazırlık yapıldığı öne sürüldü. Planlamaya göre yeni ilçe Arnavutköy, Başakşehir, Bahçeşehir ve Hadımköy hattında kalan bölgeyi içine alacak.
Sözcü’nün haberine göre, söz konusu alanın nüfus artışı, altyapı projeleri ve ulaşım yatırımları nedeniyle yeni bir idari yapıya dönüştürülmesi değerlendiriliyor.
“Yenişehir” adı öne çıkıyor
İddialara göre bölgede uzun süredir teknik planlamalarda “Yenişehir” ismi kullanılıyor. Bu kapsamda ilçe sınırlarının yeniden düzenlenmesi ve mevcut ilçelere bağlı bazı mahallelerin yeni yapıya devredilmesi de masada.
Hangi mahalleler yeni ilçeye dahil edilecek?
Yenişehir için toplam 15 mahallenin belirlendiği öne sürülüyor. İlk etapta adı geçen mahalleler şunlar:
Boyalık
Yassıören
Dursunköy
Sazlıbosna
Şamlar
Baklalı
Çilingir
Hacımaşlı
Kalan mahallelerin planlama dosyasında yer aldığı, ancak resmi açıklama yapılmadan tüm listenin paylaşılmadığı ifade ediliyor.
Yeni ilçe iddiasına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.