İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,7836 %-0.02
43,6190 %0.37
4.030,38 % -0,57
103.779,29 %0.307
Ara
Muhalif. GÜNDEM İstanbul Boğazı'nda 'deprem' alarmı: Milyarlık yalılar tek tek satışta

İstanbul Boğazı'nda 'deprem' alarmı: Milyarlık yalılar tek tek satışta

23 Nisan’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından İstanbul Boğazı’ndaki yalılar alarm vermeye başladı. Artan risk endişesiyle birlikte lüks gayrimenkuller birer birer satışa çıkıyor, fiyatlar ise düşüşte.

Okunma Süresi: 2 dk

23 Nisan’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından İstanbul Boğazı’nda dikkat çekici bir hareketlilik yaşanıyor. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, sahil şeridindeki yalı sahipleri artan deprem riski nedeniyle gayrimenkullerini satışa çıkarmaya başladı. Sadece iki gün içerisinde, toplam piyasa değeri milyarlarca lirayı bulan beş yalı yeni sahiplerini aramaya başladı.

Boğaz hattında yer alan yaklaşık 600 yalıdan büyük bir kısmı, hem yapısal hem de zemin özellikleri açısından günümüz güvenlik standartlarının gerisinde kalıyor. Uzmanlar, kıyı yapılarında tuzlu suyun neden olduğu korozyon ve zemin gevşekliği gibi risklerin altını çizerek, bu yapıların olası bir depremde büyük tehlike yaratabileceği konusunda uyarıyor.

Satış dalgası yalnızca yerli mülk sahipleriyle sınırlı değil; daha önce yoğun ilgi gösteren Rus ve Arap yatırımcılar da artık temkinli davranıyor.

Gayrimenkul uzmanları, lüks konutların değer kaybetmeye başladığını ve satış ilanlarının gözle görülür biçimde arttığını belirtiyor. Özellikle yüksek gelir grubundaki yatırımcıların Bodrum, Alaçatı ve Çeşme gibi daha güvenli bölgelere yöneldiği ifade ediliyor.

Lüks gayrimenkul danışmanı Hadan Bozanoğlu, “İstanbul deprem gerçeği ile yüzleşti. Her ne kadar benzersiz bir şehir olsa da insanlar önce can güvenliğini düşünmek zorunda. Bu nedenle başta Boğaz hattındaki yalılar olmak üzere sahil kesiminden çıkışlar başladı. İnsanlar ya kiraya vermek ya da satarak Bodrum ve Çeşme gibi bölgelere gitmek istiyor. Ancak yalı veya değerli gayrimenkullerin fiyatları deprem nedeniyle çok düştü. Bu da alım kararlarını zorlaştırıyor,” sözleriyle mevcut durumu değerlendirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *