İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasını iptal ettirmek için ilk resmi başvuruyu yapan isim olan Ozan Özcan hakkında sosyal medyada “sahte diploma” iddiaları gündeme geldi. Özcan, bu iddiaların asılsız olduğunu belirterek kamuoyuna yazılı bir açıklama yaptı.
“İddialar İftiradır”
Ozan Özcan yaptığı açıklamada, hakkında çıkan sahte diploma haberlerinin tamamen iftira olduğunu ifade etti. Mezuniyetini 2022 yılında tamamladığını ve diplomasının fotoğrafını o dönemde Instagram hesabından paylaştığını belirten Özcan, sosyal medyada yayılan belgelerdeki bilgilerin kendisine ait olmadığını söyledi.
“Kimlik Bilgileri ve Mezuniyet Ortalaması Farklı”
Özcan, sahte olduğu iddia edilen belgelerde yer alan bilgilerin kendisininkilerle uyuşmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Benim annemin adı Gülsüm, babamın adı İbrahim. Mezuniyet ortalamam 3.13 ve şeref öğrencisi statüsündeyim. Ancak sahte belgede baba adı Telmiha, anne adı Evin olarak geçiyor ve mezuniyet ortalaması 3.72, yani yüksek şeref öğrencisi olarak belirtilmiş. Ayrıca belgede mezuniyet yılı olarak 2025 yazıyor, oysa ben 2022’de mezun oldum."
Hukuki Süreç Başlatıldı
Ozan Özcan, şahsına yönelik yalan haberleri paylaşan ve hakaret eden kişiler hakkında hukuki süreç başlattığını duyurarak açıklamasını “Saygılarımla” notuyla tamamladı.
KAMUOYUNA AÇIKLAMAMDIR
Hakkımda paylaşılan sahte diploma almış haberleri iftiradır. Aşağıda paylaştığım belgelerde de görüldüğü üzere ben 2022 yılında mezun oldum ve diplomamın fotoğrafını o gün Instagram’da paylaşmıştım yalan haberde 2025 mezunu olduğum yazıyor.
Benim annemin… pic.twitter.com/45dGJmSS86— Ozan Özcan (@ozanozcnn) August 8, 2025