İstanbul
Açık
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
4.375,82 % 0,01
118.754,79 %0.468
Ara
Muhalif. GÜNDEM İmamoğlu'ndan 'Murat Çalık' çağrısı: "Daha neyi bekliyorsunuz?"

İmamoğlu'ndan 'Murat Çalık' çağrısı: "Daha neyi bekliyorsunuz?"

İBB yönelik soruşturmada tutuklanan ve cezaevine girdikten sonra sağlık sorunları nükseden Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık bugün ameliyat olacak. Tutuklu olan İBB Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'ndan konuya ilişkin bir çağrı geldi. İmamoğlu, "Mehmet Murat Çalık'ı serbest bırakmak için daha neyi bekliyorsunuz?" dedi.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) odaklı soruşturmalarda tutuklanan Beylikdüzü Belediyesi Başkanı Mehmet Murat Çalık ameliyata alınacak.

Çalık, 23 Mart’ta İBB odaklı ‘yolsuzluk’ soruşturmasında tutuklanmış, 4 Haziran’da Silivri Cezaevi’nden İzmir’e naklini “Bu kadar vicdani değildir” diyerek duyurmuştu.

Avukatları Çalık’ın iki kez kanser tedavisi gördüğünü, bu nedenle askerliğini yapamadığını ve cezaevinde de 18 kilo vererek hayati riskinin arttığını söylemişti.

LENFOMA BELİRTİLERİ GÖRÜLDÜ

Çalık, 23 Haziran’da ikinci kez İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmişti. Buradaki tetkiklerde boynunda kitle tespit edilen Çalık‘a Pet-CT taraması yapılmış, iki kez acil tomografiye alınmıştı.

Avukatları, Çalık’ın patoloji sonucunda lenfoma belirtileri görüldüğünü duyurmuştu. Tutuklu yargılanan Murat Çalık bugün ameliyat olacak.

İMAMOĞLU'NDAN "MURAT ÇALIK" ÇAĞRISI

Son olarak, Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, avukatları aracılığıyla bir çağrı yaptı.

"Mehmet Murat Çalık'ı serbest bırakmak için daha neyi bekliyorsunuz?" diye soran İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"İki kez kanser tedavisi görmüş kardeşimi tepeden tırnağa suça bulaşmış kişilerin yalan ifadeleriyle tutukladınız. Ailesiyle ve avukatlarıyla görüşemesin diye uzak bir cezaevine sürgün ettiniz. Sağlık sorunları olduğunu bile bile bu zulmü yaptınız. İçerde 15 kilo kaybetti, yıllarca mücadele ettiği kanser yeniden gelip O’nu buldu."

İmamoğlu, "Çalık'ın sağlığını yitirmesinin tek sorumlusu, Beylikdüzü'ne hizmet için gece gündüz çalışan bu pırıl pırıl insanı tutuklu yargılama yaparak cezalandıran akıldır. Sizde birazcık vicdan kaldıysa, bu zulme derhal son verin" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *