İstanbul
Parçalı bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,2795 %0.22
50,5902 %-0.78
7.136,03 % -0,98
70.671,83 %-2.332
Muhalif. GÜNDEM İmamoğlu’ndan mitinge mesaj: “Bu davanın amacı bizi ayırmak”

İmamoğlu’ndan mitinge mesaj: “Bu davanın amacı bizi ayırmak”

Silivri’de tutuklu bulunan İBB Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Uşak’ta düzenlenen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingine gönderdiği mektupta, hakkındaki davanın siyasi olduğunu savundu. İmamoğlu, “Çok büyük bir demokrasi mücadelesi veriyoruz” dedi.

Okunma Süresi: 2 dk

CHP’nin, tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na özgürlük ve erken seçim talebiyle düzenlediği “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin 98’incisi Uşak’ta gerçekleştirildi. Mitingde, Silivri’de tutuklu bulunan İmamoğlu’nun gönderdiği mektup okundu.

CHP Uşak İl Başkanı Celalettin Çoban tarafından okunan mektupta İmamoğlu, Uşaklılara Silivri’den selam gönderdi. İmamoğlu mesajında, ülkede demokrasi ve hukuk mücadelesi verdiklerini vurguladı.

Tutuklanmasının ardından geçen sürece değinen İmamoğlu, açılan davanın hukuki olmadığını savundu. Davanın amacının kendisi ile halkın arasına duvarlar örmek olduğunu öne süren İmamoğlu, “Bu davanın amacı hukuku uygulamak değil, sizinle benim arama sınırlar koymak, duvarlar ve demir parmaklıklar örmektir” ifadelerini kullandı.

İktidarın politikalarını da eleştiren İmamoğlu, CHP’li belediyelerin ekonomik zorluk yaşayan vatandaşların yanında olduğunu belirtti. Belediyelerin kaynakları doğrudan halka aktarmaya çalıştığını ifade eden İmamoğlu, “Biz iktidarın bu milleti yoksulluğa ve umutsuzluğa terk eden politikalarına son vermek için geliyoruz” dedi.

Mektubunda demokrasi vurgusu yapan İmamoğlu, Türkiye’de adalet ve özgürlük temelinde yeni bir düzen kurulması gerektiğini söyledi. İmamoğlu, “Çok büyük bir demokrasi mücadelesi veriyoruz. Bu ülkenin hukukuna, demokrasisine ve cumhuriyetine sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik mesajı veren İmamoğlu, Türkiye’nin daha adil ve özgür bir ülke olacağına inandığını belirterek, “Hak yerini bulacak. Her şey çok güzel olacak” dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız