İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,5390 %0.04
51,4885 %0.14
6.894,16 % -0,23
71.067,83 %-7.229
Ara
Muhalif. GÜNDEM İmamoğlu’ndan CHP 22. Olağanüstü Kurultayı’na mesaj

İmamoğlu’ndan CHP 22. Olağanüstü Kurultayı’na mesaj

Silivri Cezaevi’nden kurultaya mesaj gönderen CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidara sert eleştirilerde bulunarak adalet, hürriyet ve birlik vurgusu yaptı.

Okunma Süresi: 1 dk

CHP’nin 22. Olağanüstü Kurultayı, Ankara Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kurultayda, 23 Mart’tan bu yana Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun mesajı okundu.

İmamoğlu mesajında, iktidarı sert bir dille eleştirerek, “Adalet duygusunu yitirmiş, son sözü milletin söylemesine tahammül edemeyen, rakipleriyle sandıkta mertçe yarışma niyeti olmayan bu iktidar; bir avuç insan dışında kelimenin tam anlamıyla herkese zulmediyor. Yol açtığı yoksulluk ve işsizlikle zulmediyor, yarattığı eşitsizlik ve adaletsizliklerle zulmediyor” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, mesajında mazlumun umuduna ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin mücadelesine de dikkat çekerek, Âşık Mahsuni Şerif’in sözlerini aktardı: “Zalimin zulmü varsa, mazlumun Allah’ı var.” Kurultay delegelerine birlik ve dayanışma çağrısı yapan İmamoğlu, adalet ve hürriyetin kazanacağına inandığını belirtti.

Mesajında Atatürk ve Cumhuriyet’in temel değerlerine vurgu yapan İmamoğlu, CHP’nin demokrasinin ve milletin iradesinin teminatı olduğunu ifade etti. Kurultay boyunca delegeler, güven oylaması ve parti organları seçimleri için sandık başına gidecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *