Rusya'nın Novorossiysk Limanı yakınlarında bulunan CPC terminalinde 20 Temmuz tarihinde insansız hava aracı (İHA) saldırısına maruz kalan Kamerun bayraklı Nelsa isimli ham petrol tankeri, İstanbul Boğazı'ndan geçişini tamamladı. 274 metre uzunluğa ve 48 metre genişliğe sahip olan dev tanker, boğaz geçişi sırasında bölgedeki deniz trafiğinin çift yönlü olarak durdurulmasına neden oldu.
Yoğun güvenlik önlemleri alındı
Tankerin boğazdan geçişi sırasında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı bir güvenlik operasyonu yürüttü. Kurtarma-3, Kurtarma-5, Kurtarma-6, Kurtarma-8, Kurtarma-9 ve Kurtarma-12 römorkörlerinin yanı sıra KIYEM-5 botu da tankere refakat ederek geçişin güvenli bir şekilde tamamlanmasını sağladı.
Geçiş anı havadan görüntülendi
Dev tankerin İstanbul Boğazı'ndaki seyri sırasında yaşanan hareketlilik dron ile havadan kayıt altına alındı. Saldırı sonrası durumu yakından takip edilen geminin geçişi, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan sona erdi ve boğaz trafiği yeniden normale döndü.