İstanbul
Parçalı bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,2795 %0.22
50,5902 %-0.78
7.136,03 % -0,98
70.955,28 %0.364
Muhalif. GÜNDEM Gülman ailesinin arasına tablo girdi

Gülman ailesinin arasına tablo girdi

Boşanma davaları devam eden Feryal ve Kemal Gülman çifti arasında bu kez tablo krizi çıktı.

Okunma Süresi: 2 dk

Kemal Gülman’ın avukatı, milyon dolarlık eserlerin satışının önüne geçmek adına koleksiyonerlere bir açıklama gönderdi: “Mağdur olmamak için Feryal Gülman’dan eserleri almayın.”

Boşanma davaları 2013 yılından beri devam eden Feryal Gülman ile Kemal Gülman çifti arasında bu sefer tablo krizi çıktı. Feryal Gülman, boşanma davasında 200 milyon lira tazminat talep etmişti.

Gülman Group’un patronu olan eşine mal tasfiyesi davası da açan Gülman, ayrıca kendisi için aylık 200 bin, oğlu için de 25 bin lira nafaka istemişti.

Kemal Gülman ise eşine 500 bin lira istemli karşı dava açmıştı. Kemal Gülman, boşanma davası sonrası Bebek’te yer alan yalılarından uzaklaştırılmıştı. İşadamı, yalıda değeri milyon dolarları bulan tablolar için harekete geçti.

Gülman, aralarında Osman Hamdi’nin “Çiçek Yerleştiren Kız”, Mahmut Cuda’nın “Natürmont” tablosunun yer aldığı yalıdaki eserlerle ilgili hukuki süreci başlattı. İşadamı, avukatı İsmet Koçak aracılığıyla tabloların iadesi için başvuruda bulundu. Yurtiçi ve yurtdışında bulunan 20’ye yakın müzayede evine ve koleksiyonerlere yazılı bilgi geçen Gülman, kendi bilgisi dışında yapılacak eser satışlarının da önüne geçti.

Kemal Gülman’ın avukatının müzayede evleri ve sanat koleksiyonerlerine gönderdiği açıklama metni ise şöyle:

“Kemal Gülman, 2013 yılından beri Bebek’te bulunan evine bir daha gidememiş ve kendisine ait çok değerli tablo ile antikalar da evde kalmıştır. Tabloların iadesi için yasal yollara başvurulmuş olup yargılama süreci devam etmektedir.

Tabloların, herhangi bir ortamda satılmak istenmesi, sizin de alıcı olma ihtimalinize istinaden, açmış olduğumuz ve açacağımız davaların sonuçlarından olumsuz yönde etkilenmemeniz ve mağdur olmamanız için bu bilgilendirmeyi yapma ihtiyacı duyduk.”

TABLOLARIN LİSTESİ

* Osman Hamdi “Çiçek Yerleştiren Kız”
* Mahmut Cuda “Natürmort”
* E. Ferroni imzalı yağlı boya tablo (2 adet)
* U. Ferralli imzalı yağlı boya tablo
* İspanya Çiçekli evler yağlı boya tablo
* De Manc tablo
* Kartile “Çeşme Başı”
* Monaldi “Natürmort”
* C. Dereli sulu boya tablo
* C. H. imzalı tablo
* Civanyan tablo
* Lulant tablo
* Domarie Venedik, 2 tablo
* Engin İnan imzalı 5 tablo
* Ferruh Başağa imzalı 2 tablo
* Andülüj imzalı yağlı boya tablo

Sayit Durmaz/Hürriyet

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız