Hakkında 21 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 2014 yılında Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden faciasının baş şüphelisi olan Y.Ö., 8 yıllık firari hayatının ardından Mersin’in Silifke ilçesinde yakalanarak cezaevine gönderildi. 49 yaşındaki hükümlünün izini süren güvenlik güçleri, uzun süren çalışmaların ardından adaletin tecellisi için düğmeye bastı.
Jandarma Suç Araştırma Timi harekete geçti
Mersin İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, kazanın ardından firari durumda olan Y.Ö.’nün yakalanması amacıyla özel bir çalışma başlattı. Yürütülen titiz araştırmalar ve takibin sonucunda, şüphelinin Silifke ilçe merkezinde saklandığı belirlendi.

Operasyonla gözaltına alınan hükümlü cezaevine teslim edildi
Tespit edilen adrese yönelik gerçekleştirilen operasyonda Y.Ö. kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Emniyet ve jandarma birimlerindeki yasal işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli mercilere sevk edilen hükümlü, daha sonra cezaevine teslim edilerek infaz süreci başlatıldı. Böylece 2014 yılındaki maden kazasıyla ilgili aranan isimlerden biri daha yakalanmış oldu.