İstanbul
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,6000 %0.3
51,5626 %-0.09
6.706,14 % 0,29
66.878,76 %1.016
Muhalif. GÜNDEM Eren Erdem’den Halk TV açıklaması: Ambargo ve sansür uygulandı

Eren Erdem’den Halk TV açıklaması: Ambargo ve sansür uygulandı

CHP'nin Halk TV'yle olan canlı yayın anlaşmasını tek taraflı feshetmesine ilişkin yeni bir açıklama yapan Eren Erdem, “Öztrak’a uygulanan ambargo ve sansür nedeniyle tek taraflı fesih hakkımızı kullandık” dedi.

Okunma Süresi: 1 dk

CHP’nin Halk TV’yle olan canlı yayın anlaşmasını tek taraflı feshetmesinin ardından başlayan tartışma devam ediyor. Tartışmaların odağındaki isim olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, kararın nedenini açıkladı. Erdem, “Sözleşmedeki hükümlerin gerçekleşmemesi sebebiyle, Öztrak’a uygulanan ambargo ve sansür nedeniyle tek taraflı fesih hakkımızı kullandık” dedi.

TV100’e konuşan Eren Erdem, şunları söyledi:

“Medyadan sorumluyum, Genel Başkanı’mızın bu süreci masaya yatırdığı ortamlarda bulundum, neticede bir karar çıktı. Karar, CHP’nin aldığı kurumsal bir karardır. Halk TV ile sözleşmelerimizi fesih kararı kurumsaldır. Partinin kurumsal kimliğiyle aldığı bir kararı kişiselleştirmeyi uygun bulmam.

‘ÖZTRAK’IN YAYINLARI UZUN ZAMANDIR YAYINLANMADI’

Uzunca süredir bu tür sözleşmeler yapılırdı. İptal edilen sözleşme 01.01.2023 tarihlidir. Bu sözleşmenin içeriğinde şöyle bir madde var ‘Canlı yayın ve reklam, tanıtım sözleşmesi’, ‘Genel Başkan’ın grup konuşmaları, parti sözcümüzün canlı yayınlanması’, uzun bir zamandır Halk TV parti sözcümüzün yayınlarını yayınlamıyor. Sözleşmedeki hükümlerin gerçekleşmemesi sebebiyle, Öztrak’a uygulanan ambargo ve sansür nedeniyle tek taraflı fesih hakkımızı kullanarak feshettik.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız