İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,4919 %0.08
51,7712 %0.63
6.712,35 % 0,59
68.660,32 %1.779
Muhalif. GÜNDEM Erdoğan: Kılıçdaroğlu’ndan bu ülkeye cumhurbaşkanı olmaz

Erdoğan: Kılıçdaroğlu’ndan bu ülkeye cumhurbaşkanı olmaz

Okunma Süresi: 3 dk

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı mitingde Millet İttifakı’nı ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Erdoğan, ’seccade’ üzerinden yüklenmeye devam ettiği Kılıçdaroğlu hakkında, ” Siz kıblenizi biliyorsunuz ama kıbleyi bilmeyenler seccadeye ayakkabıyla basarlar.” dedi. 

İstanbul’un Pendik ilçesinde Toplu Açılış Töreni’nde konuşan Erdoğan, 6 siyasi partinin oluşturduğu Millet İttifakı hakkında ’kumar masası’ dedi ve ”Diğer tarafta 7 oyunculu kumar masası var. Gündeminde sadece kavga, çekişme, altlarına birer kırmızı plakalı araç çekme derdi var.” ifadelerini kullandı.

Açılış törenindeki mitingde konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

”Gizlimiz saklımız yok”

”Seccadeyi gösteriyor da, neden gösterdiğini anlıyorum. Siz kıblenizi biliyorsunuz ama kıbleyi bilmeyenler seccadeye ayakkabıyla basarlar. Bunlara asıl kıblenin neresi olduğunu 14 Mayıs’ta siz bildireceksiniz.

Bugün değişik bir Pendik var. Bugün de hizmet ve eser siyasetimize yeni halkalar ekliyoruz. Bu katılım en güzel şekilde gösteriyor.  

Büyükşehir Belediye Başkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı olarak on yıllardır sizlere hizmet ediyorum. Bugüne kadar ne yaptıysak sizler için yaptık. Sizin onay vermediğiniz, bizi size karşı mahcup edecek hiçbir adım atmadık. Gizlimiz saklımız yok. 1994 yılından beri karnemiz ortadadır.”

 

Bay bay Kemal’in ne olduğunu biliyorsunuz. Bu kardeşiniz İstanbul’a belediye başkanı oldu mu? Çöp, çukur, çamur muydu İstanbul? Pırıl pırıl hale biz getirmedik mi? CHP’den almadık mı İstanbul’u? Bundan bırakın belediye başkanı olmayı bu ülkeye cumhurbaşkanı olmaz. Hala anlaşamadılar. Bakalım yarın listelerinde kimler çıkacak. Lafla peynir gemisi yürümüyor, icraat icraat.

11 adet büyükşehir belediyeniz var. Ne yaptılar anlat da bilelim. Yapamazlar. Biz bu güne kadar yaptık ve yapacağız.

Diğer tarafta 7 oyunculu kumar masası var. Gündeminde sadece kavga, çekişme, altlarına birer kırmızı plakalı araç çekme derdi var.

”Cumhur İttifakı ve 7’li kumar masası arasındaki farkı görüyorsunuz”

”Cumhur İttifakı ve 7’li kumar masası arasındaki farkı görüyorsunuz. Bizim amacımız dün ve bugün yeni yatırımlarla vatandaşımızı buluşturmaktır. Marmaray’ı yaptık, Avrasya Tüneli’ni, Osman Gazi Köprüsü’nü yaptık. Bay Bay Kemal sen bu işlerden ne anlarsın? 11 adet büyükşehir belediyeniz var, oralarda ne yaptılar bir anlat bakalım. Biz yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Biz vatan topraklarının dört bir köşesini işlemenin derdindeyiz. Dün Çam ve Sakura’ya raylı sistemi yaptık, daha da yapacağız.”

”Artık Türkiye’nin uçak gemisi de var”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda ”Yarın Tuzla’da uçak gemimizi silahlı kuvvetlerimize teslim ediyoruz. İHA’larımız SİHA’larımız ona iniş yapacak. Savunma sanayiinde İHA’lar, SİHA’lar, AKINCI’lar var ama yetmez KIZILELMA’da var. Karşımda bir TEKNOFEST gençliği görüyorum. Bu gençlik 14 Mayıs’ta tarih yazacak ben inanıyorum. Yarın uçak gemimizi silahlı kuvvetlerimize teslim ediyoruz. Bu uçak gemimizin teslim töreninde İHA’larımız, SİHA’larımız iniş yapacak. Artık Türkiye’nin uçak gemisi de var. Yaparsa AK Parti yapar” dedi.

Kaynak: T24

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız