İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5354 %0.07
49,5729 %-0.06
5.746,23 % -0,12
89.305,07 %-3.329
Ara
Muhalif. GÜNDEM Ekrem İmamoğlu’ndan Bayburt’a güçlü mesaj: Onlar zulümlerini artırdıkça biz yeniden dirileceğiz

Ekrem İmamoğlu’ndan Bayburt’a güçlü mesaj: Onlar zulümlerini artırdıkça biz yeniden dirileceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Mart’tan beri Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunmasına rağmen CHP’nin Bayburt mitingine gönderdiği mektupla halkı selamladı. İmamoğlu, zulüm ve hukuksuzluk iddialarını dile getirerek, “Koltuklarını kaybetmek korkusuyla karşılarına dikilen herkese ceza yağdırmaya başladılar. Onlar zalim oldular, biz mazlum. Onlara zalimlik çok yakıştı. Biz ise onlar gibi zalim olmaktansa mazlum olmayı tercih ederiz” dedi.

Okunma Süresi: 1 dk

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başlattığı “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” buluşmalarının bu haftaki durağı Bayburt oldu. Bayburt Genç Osman Stadı önünde düzenlenen mitingde, İmamoğlu’nun mektubunu CHP Bayburt İl Başkanı Haktan Yücel okudu.

İmamoğlu mektubunda, Bayburt’un zorluklarla dolu tarihine vurgu yaparak, “Bu sebeple beni çok iyi anlayacağınızı biliyorum. Uzaklarda bir hapishane hücresinde sizlere duygularımı yazan kardeşinizi bağrınıza basacağınızı da biliyorum” ifadelerini kullandı.

“Halkın iradesine sahip çıkmasıyla zulümler artıyor”

İmamoğlu, kendisi ve arkadaşlarının suçsuz yere tutuklandığını ve amaçlarının halka hizmet etmelerini engellemek olduğunu söyledi. “Ama bunu başaramayacaklarını, milletin meydanlara akın akın koşarak iradesine sahip çıkmasıyla gördüler. O yüzden her gün zulümlerini arttırıyorlar” diyen İmamoğlu, iktidarın ekonomide yaşanan sıkıntılar, hukuk sisteminin çöküşü ve halkın yaşam koşullarının zorlaşmasından sorumlu olduğunu vurguladı.

“Yeniden dirilişin zamanı”

Mektubunu “Onlar zulümlerini artırdıkça biz yeniden dirileceğiz, meydan meydan çoğalacağız” sözleriyle bitiren İmamoğlu, Bayburt halkına birlik çağrısı yaptı: “Siz varsanız her şey çok güzel olacak. Her şey Bayburt’ta çok güzel olacak. Her şey çok güzel olacak…”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *