İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,9496 %0.08
55,9894 %0.13
6.386,45 %-1.03
77.739,25 %-3.06
Muhalif. GÜNDEM Diyarbakır'da sağanak felaketi: Köprüler yıkıldı, yollar çöktü

Diyarbakır'da sağanak felaketi: Köprüler yıkıldı, yollar çöktü

Diyarbakır'da sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağışlar hayatı felç etti. Birçok noktada su baskınları yaşanırken, ulaşım hatlarında ciddi hasarlar meydana geldi.

Diyarbakır'da sağanak felaketi: Köprüler yıkıldı, yollar çöktü
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 1 dk

Diyarbakır'da sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran şiddetli sağanak yağış, şehrin birçok noktasında yaşamı olumsuz etkiledi. Aşırı yağışlar nedeniyle altyapı sistemleri yetersiz kalırken, cadde ve sokaklar göle döndü. Özellikle Bağlar ilçesinde bulunan Park Orman Alt Geçidi, biriken sular nedeniyle tamamen ulaşıma kapatıldı. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) ekipleri, bölgedeki suyun tahliyesi için acil müdahale başlattı.

Altyapı çöktü, ulaşım durdu

Diyarbakır'da sağanak felaketi: Köprüler yıkıldı, yollar çöktü

Yağışların şiddeti sadece alt geçitleri değil, ana arterleri de vurdu. Bağlar ilçesi Karacadağ Caddesi'nde yolun bir bölümünde çökme meydana gelmesi, bölgedeki trafik akışını durma noktasına getirdi. Ekipler, çökmenin yaşandığı bölgede güvenlik önlemleri alarak incelemelerini sürdürüyor. Öte yandan Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde ise bazı evlerin bahçeleri sular altında kalarak maddi hasara yol açtı.

Kırsalda köprüler yıkıldı

Şehir merkezindeki olumsuzlukların yanı sıra kırsal bölgelerde de durum ciddiyetini koruyor. Çermik ilçesine bağlı Adalar Mahallesi'nde, sel sularının şiddetine dayanamayan iki köprü yıkıldı. Bu durum, köyler arasındaki ulaşım bağlantısının kesilmesine neden oldu. Yetkililer, vatandaşları sel riski ve yol çökmelerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarırken, hasar tespit çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız